Szórakozás

„A gyerek életét is veszélybe sodortam” – Polgár Árpádék fia Floridában élte át a Helene hurrikán pusztítását

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs
Floridai házukra is lecsapott a vihar.

A Helene hurrikán 2024. szeptember 27-én végigsöpört az Egyesült Államok délkeleti részén, sokakat pedig még mindig eltűntként tartanak nyilván. Egy héttel később, Floridában, Georgiában, Dél- és Észak-Karolinában még mindig több mint 1,3 millió embernél nincs áram, az ivóvizet, élelmiszert és egyéb szükséges eszközöket tartalmazó segélycsomagokat pedig helyenként öszvérekkel szállítják a természeti katasztrófa következtében megközelíthetetlen településekre.

A Mokka stábjának nyilatkozott Polgár Árpád, akiknek Floridában van több ingatlanjuk is. A műkincskereskedő fia, Dani épp Amerikában tartózkodott, mikor a vihar lecsapott, ám apja először nem vette komolyan az időjárási figyelmeztetéseket.

A vihar azért volt nagy pofon, mert 20 éve lakunk kint, azóta vannak kint házaink. Azt gondoltam, én mindig mindent megúszok. A Dani ott volt kint, fel is hívott, hogy »Apa, ki kell költözni, kiköltözzek?«. Én meg mondtam, hogy dehogy, maradj ott úgy, ahogy van a kutyával, hát hova menne el. Hibáztam. Nagy hiba volt, nem gondoltam át a helyzetet, és jött a víz. A gyerek életét is veszélybe sodortam meggondolatlansággal. A természettel nem lehet packázni.

Polgárék autói, a ház falai, bútorai is tönkrementek a víz miatt. A családfő szerint viszont ezek csak tárgyak, viszont a fia nem pótolható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik