Belföld

Több száz vérminta szóródott szét az úton Mosonmagyaróvár és Esztergom között

A reggeli órákban eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsiról vérampullák szóródtak Mosonmagyaróváron a Szent István király út 143.-tól egészen Esztergomig az 1-es számú és 10-es számú főútra – írja a MóvarPress című helyi lap. A lap információi szerint több 100 darab vérvételi ampulla esett ki egy jármű rakteréből.

A történtekkel kapcsolatban később a mosonmagyaróváris Karolina Kórház is kiadott egy közleményt, melyben megerősítették a lap információit, hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a kórház munkatársai nem hibáztak.

A Mosonmagyaróvári Karolina Kórház- Rendelőintézet területéről ma egy külsős cég veszélyes hulladékot szállított el, és a szállítás közben a már feldolgozott vérmintákat tartalmazó kémcsövek szóródtak az úttestre. Kórházunk dolgozói mulasztást nem követtek el, a veszélyes hulladék kezelésére és szállítására vonatkozó szabályok szerint a minták átadása lezárt badellákban történt. Az esetben érintett vérminták az elmúlt napok során kerültek levételre, ezek feldolgozása már megtörtént, így – a közösségi médiában megjelentekkel ellentétben – egyetlen betegünk vérvételi eredménye sem veszett el

– írták.

A kórház emellett közölte azt is, hogy felvették a kapcsolatot a meg nem nevezett külsős céggel, ami a veszélyes hulladékot szállította, az eset tisztázása folyamatban van. A rendőrség a Nemzeti Népegészségügyi Központ Munkatársai pedig közben már meg is kezdték az ampullák összegyűjtését, illetve azok semlegesítését.

 

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik