Belföld

Szomorú szombatot hoz a Cassandra-ciklon

Nagyrészt borult idő várható, éjszaka inkább csak a nyugati, délnyugati tájakon, majd szombaton a nap második felében az ország északkeleti felén vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Délután arrafelé már helyenként a nap is előbukkanhat. Csökken a csapadékhajlam, az ország nagy részén már inkább csak szitálás fordulhat elő, éjszaka még északkeleten, hajnalban, illetve délelőtt a Dunántúl nyugati felén lehet kisebb eső – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Szombaton inkább csak az Észak-Dunántúlon fordulhatnak elő élénk, erős lökések északnyugati irányból. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, keleten lesz a legenyhébb az idő. Nyugaton, délnyugaton, ahol elvékonyodhat a felhőtakaró ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 19 fok között valószínű.

A Kárpát-medence borongós, csapadékos időjárását a Cassandra névre hallgató mediterrán ciklon okozza, mely szombatra elhagyja a térséget, így csökken a csapadékhajlam.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik