Kultúra

Mégsem zenés dokumentumfilm, de nem is hagyományos portréfilm – itt a Mi vagyunk Azahriah első előzetese

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nemrég plakátot és premierdátumot is kapott a titokzatos Azahriah-film, így azt már tudjuk, hogy november 28-án mutatják be.

Most megérkezett a filmhez az első hagyományos előzetes is (egy különös teasert már hónapokkal ezelőtt kiadtak hozzá). Az egészestés, Mi vagyunk Azahriah című filmről annyit már régóta lehetett tudni, hogy Mazzag Izabella rendezi (ő rendezte többek közt a Szív című Krúbi-klipet is), a Lévai Balázs vezette Színfolt Film forgalmazásában készül, és Baukó Attila mellett DESH (Molnár Attila), valamint két fiatal színész, Ionescu Raul és Juniki Noémi is feltűnik majd benne.

Bár az előzetes feltételezések zenés dokumentumfilmként határozták meg, az előzetesből nagyon úgy tűnik, hogy erős játékfilmes vonal is lesz a filmben.

Azahriah poptörténelmet írt, amikor 2024 májusában három egymást követő koncerten töltötte meg a Puskás Arénát. De ez a film nem egy koncertfilm. Nem egy zenés dokumentumfilm. Nem is egy hagyományos portréfilm. A Mi vagyunk Azahriah egy valóságos és egy képzeletbeli utazás története, amelyeket Azahriah élete és dalai ihlettek.

– írja az előzetes mellé csatolt talányos magyarázat. A leírásból az is kiderül, hogy a forgatókönyvet Előd Máté írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik