Belföld

A Kutyapárt hivatalosan is átvette a XII. kerületi önkormányzatot a Fidesztől

Adrián Zoltán / 24.hu
Kovács Gergely
Adrián Zoltán / 24.hu
Kovács Gergely

Pokorni Zoltán (Fidesz) leköszönő polgármester kedd reggel hivatalosan átadta a XII. kerület vezetését Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) megválasztott polgármesternek. Az átadás-átvétel – amelyen az önkormányzat részéről jelent volt még Fonti Krisztina alpolgármester és a kerület jegyzője, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala képviselői – rendben lezajlott, olvasható az önkormányzat közleményében.

A tájékoztatás szerint a hegyvidéki önkormányzat folyószámláján több mint 1 milliárd forint van, a költségvetési rendeletben előirányzott tartalék 244 millió forint. A szeptemberben beérkezett közel 1 milliárd forint helyi adó mellett októberben várhatóan még 3,2 milliárd forint iparűzési adó folyik majd be. Az önkormányzat mindezeken kívül közel 2 milliárd forint értékű OTP-részvénnyel is rendelkezik.

A közlemény hozzáteszi, hogy az átadás-átvétel részét képezte a Hegyvidéken a közelmúltban lezajlott, az önkormányzat gazdálkodására is kiterjedő állami számvevőszéki vizsgálat jelentése és az ez alapján készült intézkedési terv is. A vizsgálat megállapítása szerint az önkormányzat működése megfelelt a törvényi előírásoknak. A jelentés szerint a Hegyvidéki Önkormányzat az ellátott közfeladatok pénzügyi feltételeit biztosította, pénzügyi gazdálkodása kiegyensúlyozott, fizetőképessége stabil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik