Nagyvilág

USA: 37 terroristát öltek meg amerikai légicsapások Szíriában

Christophe LEHENAFF / Photononstop / Photononstop via AFP
Christophe LEHENAFF / Photononstop / Photononstop via AFP

Harminchét terroristával végeztek amerikai légicsapásokban Szíriában – közölte vasárnap az amerikai hadsereg e térségért felelős Középső Parancsnoksága (Centcom).
A tájékoztatás szerint a megölt szélsőségesek között van az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő Hurrasz al-Din iszlamista csoport több magas rangú vezetője.

A légicsapásokat szeptember 16-án, illetve 24-én hajtották végre, de hivatalosan csak most adtak róla hírt.

A szeptember 16-i légicsapás célja az Iszlám Állam egyik kiképzőközpontja volt Szíria középső részén, a bevetés során legalább 28 szélsőségessel végeztek. A szeptember 24-i támadást az ország északnyugati részén hajtották végre, s annak során 9 terroristát öltek meg, köztük Marván Basszám Abd ar-Raúfot, a Hurrasz al-Din szíriai katonai műveletek felügyeletéért felelős parancsnokát.

A Centcom hangsúlyozta, hogy a műveletek egyikénél sem voltak civil áldozatokra utaló jelek. A Középső Parancsnokság kiemelte azt is, hogy a légicsapások részét képezik a terrorszervezetek szétverésére irányuló erőfeszítéseknek, elejét véve ezzel az amerikai katonák és szövetségeseik elleni támadásoknak a régióban.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik