Sport

A veszprémi kézisek tönkre verték első ellenfelüket a klubvébén

Katona Tibor / MTI
A Veszprém HC játékosai.
Katona Tibor / MTI
A Veszprém HC játékosai.

A Veszprém HC 43-17-re legyőzte a brazil Handebol Taubatét a férfi kézilabda klubvilágbajnokság csoportkörének szombati játéknapján.

Hatékony védekezéssel és lerohanásból szerzett gólokkal kezdett a magyar csapat, tíz perc után 7-1, húsz perc elteltével pedig 15-2 volt az állás, mert a Taubaté nem találta a remek védekezés ellenszerét. Mike Ulrich Jensen nagyszerű kapusteljesítményére alapozva tovább növelte a különbséget a Veszprém, félidőben tíz góllal vezetett (21-11).

A 39. percben már húsz találat volt a két együttes között, a meccs végére pedig ki is engedett már a magyar csapat, de így is kényelmes, 26 gólos különbséggel nyert. Hugo Descat tíz, Bjarki Már Elísson nyolc góllal vette ki részét a sikerből, Jensen 41 lövésből 24-et kivédett.

Legközelebb vasárnap 16.30-tól az egyiptomi Zamalek SC-vel találkozik a Veszprém. Az elődöntőbe a három csoportgyőztes, valamint a legjobb második jut. Az idei a 17. klubvilágbajnokság, a Veszprém eddig egyszer, 2015-ben vett részt a tornán, és akkor ezüstérmet szerzett.

Végeredmény – Férfi kézilabda klubvilágbajnokság, 1. csoportmeccs

Veszprém HC-Handebol Taubaté (brazil) 43-17 (22-6)

lövések/gólok: 61/43, illetve 44/17

gólok hétméteresből: 6/5, illetve 2/1

kiállítások: 2, illetve 14 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik