Nagyvilág

Zelenszkij: Közelebb vagyunk a háború végéhez, mint sokan hinnék

Olga Fedorova / MTI / EPA
Olga Fedorova / MTI / EPA

„Azt gondolom, közelebb vagyunk a békéhez, mint gondolnánk. Közelebb vagyunk a háború végéhez. Nekünk csak nagyon-nagyon erősnek kell lennünk. Ezért kérjük a barátainkat, szövetségeseinket, hogy támogassanak minket” – mondta az ABCNews-nak adott interjújában Volodimiir Zelenszkij ukrán elnök, aki a héten mutatja be „győzelmi tervüket” Joe Biden amerikai elnöknek.

Zelenszkij újra kérte az amerikai és brit döntéshozókat, hogy engedélyezzék az orosz katonai célpontok támadását a nagy hatótávolságú rakétákkal Oroszország belsejében is, ami miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök megfenyegette a nyugati vezetőket, miszerint ezt közvetlen NATO-támadásnak vennék.

Zelenszkij szerint Putyin nagyon tart a kurszki ukrán offenzívától.

Hogy miért? Mert az orosz nép látja, hogy a saját területét sem képes megvédeni

– jelentette ki az ukrán elnök, aki szerint csak erős pozícióból lehet Putyinnal tárgyalni és arra kényszeríteni, hogy hagyja abba a háborút.

Közben a szintén az USA-ban tartózkodó német kancellár, Olaf Scholz kijelentette, hogy Németországnak nem áll szándékában lazítani a német fegyverek Oroszország elleni használatára vonatkozóan Ukrajna számára megszabott korlátozásokon, Kijev sürgetései ellenére sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik