Belföld

Gyurcsány szerint a közel-keleti válság közepébe kerültünk, a Mi Hazánk feljelentést tett

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Gyurcsány Ferenc szerint az Orbán-kormány egy rendkívül veszélyes konfliktusba rángatta bele az országot. A Demokratikus Koalíció elnöke arra utalt, hogy egy magyar cégen keresztül vásárolták azt a 3 ezer a csipogót, melyeket a libanoni Hezbollah tagjai használtak és gyaníthatóan az izraeli titkosszolgálat felrobbantotta azokat. Emiatt legkevesebb 11 ember meghalt, és csaknem háromezren sebesültek meg.

Orbán híresen jó kapcsolatot ápol Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, de eddig még nem fordult elő olyan, hogy Magyarországot is belekeverte volna az évtizedek óta tartó véres konfliktusba. Ezzel a döntésével a magyar embereket terroristák célpontjává tette. Mert Magyarország a közel-keleti válság kellős közepébe került. A Földön nincs olyan, hogy erről a magyarországi titkosszolgálatok nem tudtak. De ha azzal védekezne, hogy nem tudott róla, akkor az azt jelenti, hogy Magyarország még sosem volt ennyire gyenge és kiszolgáltatott

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében a volt kormányfő, hozzátéve, a DK azonnali vizsgálatot követel az ügyben.

Terrorizmus bűnsegédlete és robbanóanyaggal visszaélés miatt feljelentést tett Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, továbbá a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli ülésének összehívását is kezdeményezte a Libanonban több ezer sérüléssel járt terrorakció Magyarországon gyártott eszközei ügyében, közölte az ellenzéki párt.

„A Moszad budapesti fedő- vagy partnercégének székhelyén eddig sajnos nem jelent meg a Terrorelhárítási Központ, pedig házkutatás és nemzetközi elfogatóparancs is indokolt volna. A Mi Hazánk szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány asszisztál Izrael nemzetközi terrorizmusához, a kiszélesedő háborúba való belerángatásunk ráadásul válaszcsapásként a magyarokra nézve is terrorveszélyt jelenthet, illetve külgazdasági kapcsolatainkat is gyengíti az arab térségben az Izrael melletti egyoldalú kiállás a béke helyett” – fogalmazott Novák.

Kapcsolódó
Megszólalt a Libanonban felrobbant csipogók gyártásával hírbe hozott budapesti cég ügyvezetője
Bársony-Arcidiacono Cristiana Rosaria tagadta, hogy a cége gyártotta a tömegesen felrobbant személyi hívókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik