Élet-Stílus

Árvíz: „Tökéletes példája az emberségnek, a felelősségvállalásnak” – Freddie kávézója az énekes tudta nélkül kapott barikádot

tv2
tv2
Úgy látja, ezek a helyzetek képesek áthidalni a társadalmi megosztottságot.

Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie néhány hónapja nyitott fagylaltozóval egybekötött kávézót Szob városában, ami az ártérben található, így fontos volt, hogy mielőbb megkezdjék a helyiek az árvíz miatti felkészülést. Az énekes kávézójához is homokzsákokat pakoltak le az árvízveszélyre készülő helyiek, noha erről Freddie-nek nem is volt tudomása. Az Instagramon írt arról, mennyire hálás az ilyen típusú összefogásért.

Ha van bármi szép, jó abban, ami most történik, akkor az az önzetlen segíteni vágyás, feltétel nélküli probléma felismerő készség felszínre törése. Itt nem működik a politikai befolyásolás, ehhez a mély ösztönösséghez hála az égnek, senki nem fér hozzá.

Mint írja, megnyugvás neki a káoszban, hogy ha az ember bajba kerül, van kihez érdemeben fordulni.

Sok esetben a kérdést megelőzően már megérkezik az érdemi segítség. Nem volt róla szó, nem kértem, nem tudtam, hogy erre van lehetőség, mégis, kérdés nélkül kapott külön barikádot a Rádai. Az emberek egymásért, egymás védelmében húzták meg a sétányon a védvonalat, hátha valamelyest feltartóztatja az érkező iszonyatos víztömeget, amely a Szobon átvezető fő utat is használhatatlanná teheti, ha a vártnál is súlyosabb lenne a helyzet. Szeretném hinni, hogy ez is egy tökéletes példája az emberségnek, a felelősség és kötelezettségvállalásnak. Szeretném hinni, hogy a társadalmi megosztottságot képes úgy áthidalni ez az emberi jóságról tett tanúbizonyság, hogy az alapjaiban rendíti meg az általánosságban vélt prioritásokat.

Bár Freddie utópisztikusnak látja, de reméli, a jövőben sokkal jobban fognak az emberek készülni az ilyen típusú veszélyekre: szerinte leginkább azoknak kellene, akiknek feladata volna. „Hiszem, hogy a megoldás, nem a civilek tízezrei által karitatívan végigdolgozott árvíz előtti néhány napban merül ki. Ez puszta kármentés, amely az emberek együttérzésén alapul.”

A Dunát megállítani nem lehet, de kezelni lehetne… és kellene is. Az emberek jószándéka hála az égnek adott, csak nem mindegy, hogy mekkora károkat próbálunk meg csökkenteni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Freddie (@freddiemusicofficial) által megosztott bejegyzés

Az árvízről szóló összes hírünkről itt tud tájékozódni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik