Belföld

„Hát két külön vonattal megy, nem?” – véletlenül megduplázta a helyjegy árát a MÁV a szerencsi járaton

A Telex egyik olvasója jelezte, hogy szeptember elejétől a MÁV egy járatból kettőt csinált a Szerencs és Budapest közötti szakaszon, ami a menetidő mellett a jegyárakon is meglátszódik.

Eddig Szerencs és Budapest között közvetlen IC közlekedett, annak aki az utat első osztályon akarta megtenni, az ezer forintos helyjegy mellett egy szintén ezer forintos különbözeti jegyet is váltania kellett. A hónap eleje óta annyi változás történt, hogy Miskolcon át kell szállnia az utasoknak egy másik vonatra. Ez menetidőben plusz 30 percet jelent, de nem ez okozta az igazi bosszúságot a lap olvasójának, hanem az, hogy a helyjegyet és a különbözeti jegyet is duplán fizettették ki vele. Panaszával a MÁV-hoz fordult, onnan viszont azt a választ kapta:

Hát két külön vonattal megy, nem?

A Telex megkereste az ügyben a MÁV-ot, amely azt közölte, hogy a vonalon közlekedő Tokaj InterCityk megosztva közlekednek szeptembertől december elejéig, így nincs hiba abban, hogy Miskolcon át kell szállni. Közölték azt is, hogy az átszállás miatt az InterCityk esetében Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza között valamennyi kocsiban helyjegyváltás nélkül lehet utazni, IC-kocsiban és nem IC-minőségű kocsiban is egyaránt.

A fent említett esettel kapcsolatban leszögezték: a jegyértékesítési rendszerbe csúszott hiba, nem az utas hibázott. Mint válaszukban írták, első osztályra történő jegyvásárláskor a felárat a rendszer az átszállás, illetve az átszállási kapcsolat miatt bizonyos esetekben mindkét vonatra felszámolja. A szükséges intézkedéseket megtették, a hibát várhatóan még e hét első felében elhátítják – írták a Telexnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik