Szórakozás

Letartóztatták a korábban szexkereskedelemmel és nemi erőszakkal megvádolt Diddyt

Paras Griffin / Getty Images
Paras Griffin / Getty Images
Ügyvédje szerint a rapper ártatlan.

Hétfő este egy manhattani szállodában letartóztatták Sean Combs amerikai rappert, művésznevén Diddyt, írta meg a New York Times. A vádiratot titkosították, a vádakat nem közölték, de Marc Agnifilo, Combs ügyvédje azt mondta, szerinte zsarolással és szexkereskedelemmel vádolják védencét. Várhatóan egy éjszakán át fogva tartják, és kedden vádat emelnek ellene.

A letartóztatásra azután került sor, hogy a zenei mogul ellen több szexuális zaklatási per indult az elmúlt időszakban.

Combs jogi csapatának közleménye szerint csalódottan vették tudomásul a vádemelésről szóló döntést, de együttműködnek a nyomozással, és a rapper „múlt héten önként New Yorkba utazott, számítva a vádemelésre”.

Sean »Diddy« Combs zenei ikon, self-made vállalkozó, szerető családapa és elismert filantróp, aki az elmúlt 30 évben egy egész birodalmat épített fel, imádta a gyermekeit és a fekete közösség felemelkedéséért dolgozott. Nem tökéletes ember, de nem is bűnöző

– olvasható az említett közleményben, amiben „ártatlan emberként” hivatkoznak Combsra, akinek nincsen takargatnivalója, és alig várja, hogy tisztázza magát a bíróságon.

Damian Williams New York-i ügyész hétfőn késő este a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában azt mondta, hogy „várhatóan reggel indítványozni fogjuk a vádirat nyilvánosságra hozatalát, és akkor többet fogunk tudni mondani”.

Diddy akkor került a figyelem középpontjába, amikor korábbi barátnője, Cassie Ventura tavaly novemberben pert indított ellene, amelyben többéves szexuális és fizikai bántalmazással vádolja. Utána több áldozata előállt a történetével. A rapper viselt dolgairól ebben a cikkben írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Három évtizedig leplezte, hogy szexuális ragadozó – áldozatai most P. Diddy ellen fordultak
Az elmúlt hónapokban többen beperelték Diddyt, mondván, befolyását és gazdagságát felhasználva szexuálisan és fizikailag bántalmazott nőket és férfiakat. Évtizedekig sikerült elkerülnie tettei következményeit, most azonban egyre jobban szorul a hurok a nyaka körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik