Belföld

Orbán fotójából derült ki, hogy külső munkatársi MTVA-belépője van a miniszterelnök sajtófőnökének

FACEBOOK / ORBÁN VIKTOR
FACEBOOK / ORBÁN VIKTOR

Pénteken egy hosszú nyári szünet után Orbán Viktor ismét interjút adott a Kossuth Rádiónak. A visszatérésről Facebook-oldalán is megemlékezett. A közösségi oldalra egy olyan fotó került ki, amelyen az látható, hogy Havasi Bertalan az MTVA székház bejáratánál fogadja főnökét. A Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár rendszeresen elkíséri a közmédiás interjúkra Orbánt.

A DK országgyűlési képviselője, Kálmán Olga a péntek reggel publikált képen azonban kiszúrta, hogy Havasi nyakában egy „külső munkatárs” feliratú fényképes MTVA belépő lóg.

Miniszterelnök úr! Megmagyarázná kérem, hogy mégis hogyan lehet az ön sajtófőnöke az MTVA munkatársa?

tette fel a kérdést Kálmán Olga, aki egyébként sokáig valóban a közmédia munkatársa volt, ahol többek között a Híradó műsorvezetőjeként dolgozott.

Kálmán szerint a miniszterelnök arra használja a 142 milliárd forintból fenntartott MTVA-t, „hogy széthazudja a világot, de eddig legalább próbálták tagadni a kézi vezérlést”.  A DK-s politikus azt kérdezte Orbántól, hogy hány munkatársa dolgozik még a közmédiában, és kapnak-e onnan is fizetést, „vagy társadalmi munkában végzik a propagandagépezet irányítását”.

A 24.hu megkereste Havasi Bertalant, hogy megtudjuk, milyen alapon kapta a munkatársi belépőt. Amennyiben válaszol frissítjük a cikket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik