Belföld

Orbán Viktor kinevezte a fideszes képviselő nejét

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Megjelent a miniszterelnök határozata.

A Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozat szerint a kormányfő a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 234. § (1) bekezdésében foglalt jogkörében eljárva,
Hankó Balázs miniszter javaslatára Pósánné Rácz Annamáriát a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki. Orbán Viktor döntése péntektől hatályos.

Pósánné Rácz Annamária a Debreceni Egyetem oktatási főigazgatója volt eddig. A HVG szerint a legutóbbi, a 2018-2022-es ciklusról szóló, csak nyomtatásban megjelent Országgyűlési almanach alapján Rácz Annamária 1995 óta a fideszes Pósán László felesége.

Néhány éve a megyei hírportálnak arról beszélt, hogy a tanulást azért nem szabad abbahagyni, mert egy adott feladathoz mindig új tudás kell. Ő teljes erőbedobással lát mindenhez, élni akar a lehetőségeikket.

 Luxus nem élni a lehetőséggel, hogy a nők ma minden tudáshoz hozzáférnek

– mondta. A kulturális tárcának eddig nyolc helyettes államtitkára volt.

A minisztérium közleményben tudatta, Pósánné Rácz Annamária szeptember 15-től felel a felsőoktatásért és a felnőttképzésért. A helyettes államtitkári poszt még júliusban üresedett meg, amikor Varga-Bajusz Veronikát a felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkárrá nevezték ki.

Pósánné tavaly, a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából, megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést. Férje, Pósán László 1998 óta a Fidesz országgyűlési képviselője, ő a parlament kulturális bizottságának elnöke, vagyis felesége új főnökét, Hankó Balázst az általa vezetett testület számoltatja be évente legalább egyszer a munkájáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik