Belföld

Medián: tapad a Fideszre a Tisza Párt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ha most vasárnap lennének választások Magyarországon, a listás szavazatok 43 százalékát kapná a kormánypárt, míg a Tisza 39 százalékot szerezne, derül ki a Medián friss kutatásából, amit a HVG megbízásából készített.

A teljes szavazókorú népességben 11-ről 5 százalékpontra csökkent a két párt közötti távolság, a választani tudó, biztos szavazók körében pedig még dinamikusabban, 12-ről 4 százalékpontra, foglalta össze az eredményeket Hann Endre, a Medián igazgatója.

Ugyan a Fidesz népszerűsége az EP-választás óta csak minimálisan esett vissza, de Magyar Péterék támogatottsága 9 százalékponttal nőtt. Vagyis a Tisza Párt továbbra is a korábbi ellenzéki pártok rovására erősödik.

Ezt jól mutatja, hogy a DK drámai zuhanásban van, a Medián által mért júliusi, 9 százalék feletti eredményhez képest alig vannak 3 százalék felett, a Mi Hazánk pedig 7-ről 4 százalékra esett vissza ugyanebben az időszakban.

A felmérést szeptember 3. és 10. között készítette a Medián 1000 fős, országos, reprezentatív minta telefonos megkérdezésével.

A Závecz augusztus végén azt mérte, hogy a Tisza Pártnak félmillióval van kevesebb szavazója, mint a Fidesznek.

Mint ismert, Orbán Viktor zárt körben beszélt arról Kötcsén, hogy a teljes politikai csatatér megváltozott Magyar Péter megjelenésével.

Kapcsolódó
Hol vannak a fiatal, vagány demokraták? – kérdeztük Kötcsén
Hogyan csábítanák a Fideszhez a fiatalokat, és hogyan halad a toborzás? – érdeklődtünk a polgári piknikre érkezőktől. Ha ezt nem is feltétlenül, azt megtudtuk, hogy a miniszterelnök 2026-ban is kiegyezne az EP-választás eredményével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik