Belföld europoli

Egyetért a Tisza Párt a déli határkerítés fenntartásával, de vannak feltételei

„A Tisza Párt egyetért a déli határkerítés fenntartásával, és szükségesnek tartjuk, hogy a kiépítés költségeihez az Európai Bizottság hozzájáruljon” – közölte szerdán Magyar Péter.

A párt elnöke hozzátette ugyanakkor, hogy fontosnak tartják azt is, hogy Magyarország a határok védelmét az uniós joggal összhangban lévő jogszabályokkal oldja meg. „Ha erre az Orbán-kormány nem képes vagy nem hajlandó, akkor az ebből következő százmilliárdos, uniós bírságért politikai és anyagi következményeket vállalnia kell”, tette hozzá, majd úgy folytatta:

Ki fogja megfizetni a százmilliárdos bírságot, miniszterelnök úr? Az egészségügy vagy az oktatás költségvetéséből kell majd elvenni ezt az óriási összeget?

A politikus megjegyezte azt is, hogy a Tisza Párt büszke Európa és Magyarország görög-római, keresztény-zsidó kulturális gyökereire és mindent meg fog tenni ezeket megőrzéséért, és a Fidesszel ellentétben nem fognak szabadon bocsátani kétezer embercsempészt.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik