Élő Nagyvilág

Humanitárius zónára mért csapást Izrael, 40-en meghaltak

Hani Alshaer / ANADOLU / Anadolu via AFP
Hani Alshaer / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az előző nap legfontosabb eseményeit ide kattintva olvashatja vissza.

Az izraeli hadsereg humanitárius zónát célzott, sokan meghaltak

Humanitárius zónára mért csapást az izraeli hadsereg hétfő éjszaka, a palesztin lakosságú Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisznál, a palesztin katasztrófavédelem bejelentése szerint a támadásban 40-en meghaltak és 60-an megsebesültek, írja az MTI.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a célpont a palesztin övezetet irányító, szélsőséges Hamász szervezet fegyvereseinek egyik központja volt.

A támadó helikopter magas rangú terroristákra sújtott le, akik a Hán-Júnisz melletti humanitárius zónában létesített parancsnoki központból tevékenykedtek

– áll a közleményben.

Hozzátették, hogy a gázai terrorcsoportok továbbra is rendszeresen polgári és humanitárius létesítményeket használnak ki izraeliek elleni terrorakciókhoz.

Palesztin részről tagadták, hogy a támadás helyszínén palesztin fegyveresek tartózkodtak. A Gázai övezet katasztrófavédelmi hatósága szerint 20–40 sátor megsemmisült.

Az izraeli hadsereg hétfőn megállított egy humanitárius szállítmányt is a Gázai övezet északi részében, szintén arra hivatkozva, hogy értesülései szerint a konvojban palesztin gyanúsítottak tartózkodnak.

Az ENSZ palesztinokat segítő szervezete (UNRWA) szerint az ellenőrök ENSZ-alkalmazottakat is fenyegettek és a világszervezet képviseletéhez tartozó járművekben tettek kárt. A közlés szerint csak közel 8 óra vizsgálódás után engedték tovább a kocsioszlopot.

Olvasói sztorik