24EXTRA
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

I. Általános rendelkezések

1. A jelen 24EXTRA Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: 24EXTRA ÁSZF) szabályozzák a Central Médiacsoport Zrt. (a továbbiakban: Kiadó) által kiadott, 24.hu oldalon a 24EXTRA néven elérhető elektronikus szolgáltatás (a továbbiakban: Kiadvány) használatát és a Felhasználóval (továbbiakban: Felhasználó vagy Előfizető) létrejövő szerződéses jogviszonyt (a továbbiakban: szerződés).
A 24EXTRA szolgáltatás megvásárlásával az Előfizető jogosulttá válik a www.24.hu oldalon megjelenő valamennyi tartalom teljes terjedelmében történő elérésére a jelen 24EXTRA ÁSZF-ben rögzített feltételek szerint.
Az Előfizető és Kiadó (együttesen a továbbiakban: Felek) jogviszonyára a 24EXTRA ÁSZF-ben foglaltakon kívül irányadóak továbbá a www.24.hu weboldal https://24.hu/felhasznalasi-feltetelek/ alatt elérhető Felhasználási feltételek és a https://24.hu/egyedi-adatkezelesi-tajekoztato/ elérhető Egyedi Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak, mely szabályzatok vonatkozásában az Előfizető egyúttal Felhasználónak is minősül.   

2. A Kiadó és a Weboldal üzemeltetője

Név: Central Médiacsoport Zrt.
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo u. 9.
Telefonszám: (36-1) 510-0888 (elérhető munkanapokon hétfő és péntek között 9-től 15 óráig)
Elektronikus levélcím: ugyfelszolgalat@24.hu

3. Jelen jogviszonyban Előfizető az, aki a weboldalon az erre a célra rendszeresített internetes felületen a 24EXTRA szolgáltatás használata érdekében az adatait megadja (regisztráció), és a szolgáltatás díját megfizeti (előfizetés). Az Előfizető szavatolja, hogy az általa a regisztráció és előfizetés során megadott adatok a valóságnak megfelelnek. Az Előfizető a szolgáltatás használatára harmadik félnek engedélyt nem adhat. 

 

II. Szolgáltatások

1. Az előfizetéssel az Előfizető és a Kiadó között a 24EXTRA szolgáltatásra irányuló szerződés jön létre, melynek keretében a Kiadó biztosítja az Előfizetőnek a Kiadvány tartalmainak teljes terjedelemben, saját célra történő elérését, felhasználását.
A Kiadvány kizárólag elektronikus úton, mobil applikáció révén, illetve internetes böngészőprogram használatával, a www.24.hu címen érhető el. Az Előfizető a 24EXTRA szolgáltatást az e-mail címe és jelszava megadásával, vagy Facebook, Google illetve Apple ID profiljával érheti el (bejelentkezés).

2. A 24EXTRA szolgáltatás keretében a Kiadó hírlevelet küld az aktuális hírekről, információkról az arra feliratkozó előfizetéssel rendelkező felhasználók részére.
A 24EXTRA hírlevelekről a címzett bármikor leiratkozhat a Felhasználói profilban a Hírleveleim menüpont alatt vagy a hírlevél alján található link segítségével.
Amennyiben ezen hírlevél küldési szolgáltatásunkat a Felhasználó nem veszi igénybe, úgy a 24EXTRA híreket kizárólag a honlapunkon vagy az applikáción keresztül érheti el.
A 24EXTRA szolgáltatásra is irányadó Egyedi Adatkezelési Tájékoztatót az https://24.hu/egyedi-adatkezelesi-tajekoztato/ link alatt találja meg.  

3. A 24EXTRA szolgáltatásra vonatkozó hírleveleken túl, ajánljuk a további szolgáltatásinkat bemutató elektronikus hírleveleinket is. A Felhasználó hozzájárulhat ahhoz, hogy a Kiadó saját szolgáltatásainak információit, ajánlatait közvetlenül is megküldje részére, mindaddig, amíg a Felhasználó a hírlevélről le nem iratkozik. A Felhasználó ezen hírlevelekről is bármikor leiratkozhat a Felhasználói profilban a Hírleveleim menüpont alatt vagy a hírlevél alján található link segítségével.
Kérjük, hogy a további szolgáltatásainkat bemutató elektronikus hírleveleinkre történő feliratkozását megelőzően feltétlenül olvassa el a https://24.hu/egyedi-adatkezelesi-tajekoztato/ link alatt elérhető Egyedi Adatkezelési Tájékoztatónkat.  

4.Tájékoztatjuk továbbá Felhasználóinkat, hogy az előfizetést követően ún. Onbording – 24EXTRA szolgáltatást és annak biztonságos használatát ismertető levél kerül kiküldésre valamennyi új Előfizetőnk részére, mely hozzájárulástól függetlenül, rendszerüzenetként kerül megküldésre. 

 

III. A szerződés létrejötte

1. A Felek között a szerződés kizárólag elektronikus úton jön létre.

2. A szerződés létrejötte regisztráció útján kezdeményezhető, amelynek során a Felhasználó köteles megadni a szerződés teljesítéséhez szükséges adatokat, úgy mint: vezetéknév, keresztnév, számlázási cím, e-mail cím, valamint köteles egy olyan jelszót választani, amely megfelel a Kiadó által előírt mindenkori biztonsági feltételeknek.
A Felhasználó felel azért, hogy a felhasználói fiókba történő belépéshez szükséges adatai ne kerüljenek illetéktelen harmadik személy birtokába. A Kiadó az illetéktelen felhasználásért nem tartozik felelősséggel.

3. A szerződés azon a napon, órakor és perckor jön létre, amikor a jelen 24EXTRA ÁSZF V. 1. pontja szerinti előfizetési díjat a Felhasználó megfizette. A szerződés létrejöttéről a Kiadó elektronikus úton visszaigazolást küld a Felhasználó részére.

4. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján a szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, a szerződés adatai a Felhasználó felhasználói fiókjából érhetők el.

5. A szerződés magyar nyelven jön létre.  

6. A Kiadó biztosítja, hogy a regisztráció során a díjfizetést megelőzően a Felhasználó ellenőrizhesse az általa megadott adatokat, illetve az adatbeviteli hibákat korrigálhassa.

7. Amennyiben a Felhasználó a Ptk. szerint fogyasztónak minősül, úgy a felek közötti szerződés részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) szerint fogyasztói szerződés jön létre.  

8. A Felhasználó kifejezetten tudomásul veszi és beleegyezik abba, hogy a szerződés létrejöttét követően a Kiadó a 24EXTRA előfizetéssel érintett időszakra a szolgáltatás egészét haladéktalanul teljesítse, ezért tudomásul veszi, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-a szerinti 14 napon belüli elállási vagy felmondási jog a 29. § (1) bekezdés a) pontja alapján nem illeti meg.

 

IV. Előfizetési időszak

1. A szerződés a havi előfizetéses konstrukció esetén minden alkalommal 30 napra,  éves előfizetéses konstrukció esetén pedig 365 napra jön létre.  Mivel az előfizetés kezdete a III.3. pont szerint az előfizetési díj megfizetésének időpontja óra és perc pontossággal kerül meghatározásra, az előfizetési időszak vége ugyanezen óra, és perc pontossággal kerül rögzítésre és visszaigazolásra a Felhasználó részére.

2. Az előfizetés az előfizetési időszak végén (lásd. IV. 1. pontban) automatikusan megújul, kivéve amennyiben az előfizetés a IV.3. pont szerint a Felhasználói fiókban a V.4.1. pontban meghatározott határidőn belül (azaz   az aktuális soron következő előfizetési díj sikeres terhelésének pillanatáig) a Felhasználó által lemondásra kerül. 

3. Szerződés megszüntetése, lemondási nyilatkozat, határidő:

3.1.  A Felhasználó az előfizetését lemondhatja (lemondási nyilatkozat)    az aktuálisan soron következő előfizetési díj sikeres terhelésének pillanatáig, ennek elmulasztása esetén az előfizetés automatikusan megújul.  Sikeres terhelésnek az minősül, amikor a Kiadó részére a jelen 24EXTRA ÁSZF szerint megfizetésre kerül az esedékes előfizetési díj.
3.2. Amennyiben a Felhasználó előfizetését a fentiek szerinti határidőben lemondja, nem kerül terhelésre a következő előfizetési díj összege. Az így lemondott előfizetés az aktuális előfizetési időszak végével megszűnik. Ezen időpontig Felhasználó jogosult a 24EXTRA szolgáltatásra, és pénz visszatérítésre nincs lehetőség.
3.3. Amennyiben a Felhasználó az adott előfizetési időszakra vonatkozó sikeres terhelést követően mondja le az előfizetést, akkor az előfizetése a terhelést követő előfizetési időszakra még él, de a következő díj terhelésére már nem kerül sor. 

4. A Felhasználó az automatikusan megújuló előfizetéseknél esedékes előfizetési díj automatikus leemelését megelőzően nem kap emlékeztetőt, illetve figyelemfelhívó levelet arról, hogy az aktuális díj leemelésre kerül.
Amennyiben a Felhasználó az automatikusan megújuló előfizetését megszűnteti, úgy ennek megtörténtéről értesítést kap. A megszűntetett előfizetés nem állítható vissza, de a Felhasználó bármikor újra előfizethet a 24EXTRA szolgáltatásra.

 

V. Díjfizetés, számlázás, előfizetés megszűnése

1. A szolgáltatásért a Felhasználó előfizetési időszakonként előfizetési díjat fizet.
Az előfizetési díj mindenkori mértéke megtalálható a https://24.hu címen. A Kiadó az 24EXTRA ÁSZF módosítására vonatkozó szabályok alkalmazásával egyoldalúan jogosult az előfizetési díjakat módosítani.
A Kiadó az előfizetési díj módosítását megelőző legalább 15 nappal korábban értesítést küld a Felhasználónak. Amennyiben a Felhasználó a módosított díj mellett a továbbiakban nem igényli az előfizetést, úgy a módosult díj el nem fogadása okán is megszüntethető az előfizetés a Felhasználói fiókban a jelen 24EXTRA ÁSZF IV. 3. pontjában foglaltak szerint és határidőben.
Amennyiben az Előfizető a fentiek szerinti módon és határidőben nem szünteti meg az előfizetést, úgy az a módosított díj elfogadásának minősül minden egyéb és külön jogcselekmény nélkül. 

2. Az előfizetési díj az előfizetési időszakra előre esedékes. Az előfizetési díj magába foglalja az általános forgalmi adót és valamennyi költséget. 

3. Az előfizetési díjat a Felhasználó kizárólag elektronikus úton, elektronikus bankkártyás fizetéssel, a Simple Pay fizetési szolgáltatás rendszerén (üzemeltető: OTP Mobil Kft., ÁSZF: https://simplepay.hu/kereskedo-aszf/ keresztül fizetheti meg.

4.1 A Felhasználó az előfizetés során hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Kiadó jogosult a Felhasználó által megadott bankkártya-adatok felhasználásával az előfizetési időszak lejártát megelőző napon (terhelés napja) a következő előfizetési időszakra esedékes díjat automatikusan beszedni (terhelés) mindaddig, amíg a Felhasználó
a) a IV. fejezet 3. pontja alkalmazásával – a Felhasználói fiókjában- ezzel ellentétes nyilatkozatot nem tesz és az előfizetést nem mondja le;
b) vagy a bankkártyájának érvényessége le nem jár,
c) vagy az Előfizető nem biztosít a terhelés megtételéhez elegendő fedezetet.
Amennyiben a Felhasználó az előfizetés lemondására vonatkozó nyilatkozatot a következő előfizetési időszakra vonatkozó díj sikeres terheléséig – nem teszi meg, úgy a nyilatkozat a következő előfizetési időszakot követően irányadó, azaz a következő előfizetési időszak végével szűnik meg az előfizetés. Ebben az esetben a Felhasználó a következő előfizetési időszakra még köteles megfizetni az előfizetési díjat. 
4.2 Abban az esetben, ha valamely fizetési esedékességkor (a terhelés napján) az Előfizető számláján nincs megfelelő fedezet, a Kiadó megkísérli e-mailben felvenni a kapcsolatot az Előfizetővel, amely megkeresések a terhelési napot követően 5. napig lehetségesek. Ezen határidőn belül a Kiadó jogosult további kísérleteket tenni az előfizetési díj sikeres terhelés érdekében. Amennyiben a kapcsolatfelvétel sikertelen vagy sikeres, de az Előfizető nem biztosít fedezetet (fedezethiány) legkésőbb a terhelési napot követő 5 napon belül, úgy a Kiadó jogosult az előfizetést minden további jogcselekmény nélkül megszűntetni.
4.3 Amennyiben a megadott bankkártya a terhelés napján érvénytelen, ezen körülmény automatikusan megszünteti az előfizetést az előfizetési időszak végével.
4.4 A megszűnést az Előfizető köteles tudomásul venni, és igényérvényesítésre nem jogosult, azonban az előfizetését bármikor újraindíthatja a megfelelő bankkártya és fedezet biztosítása mellett.

5. Az előfizetési díjról a számlát a Kiadó kizárólag elektronikus úton állítja elő, és a Felhasználó által megadott elektronikus levélcímre küldi meg.

6. Az ismétlődő bankkártyás fizetés (továbbiakban: „Ismétlődő fizetés”) egy, a SimplePay által biztosított bankkártya elfogadáshoz tartozó funkció, mely azt jelenti, hogy a Felhasználó által az előfizetési tranzakció során megadott bankkártyaadatokkal a jövőben újabb fizetéseket lehet kezdeményezni a bankkártyaadatok újbóli megadása nélkül. Az Ismétlődő fizetés igénybevételéhez jelen nyilatkozat elfogadásával Ön hozzájárul, hogy a sikeres előfizetési tranzakciót követően jelen weboldalon https://24.hu kezdeményezett későbbi fizetések a bankkártyaadatok újbóli megadása és az Ön tranzakciónkénti hozzájárulása nélkül a Kiadó által kezdeményezve történjenek.
Figyelem! A bankkártyaadatok kezelése a kártyatársasági szabályoknak megfelelően történik. A bankkártyaadatokhoz sem Kiadó, sem a SimplePay nem fér hozzá. A Kiadó által tévesen vagy jogtalanul kezdeményezett fizetéses tranzakciókért közvetlenül a Kiadó felel, Kiadó fizetési szolgáltatójával (SimplePay) szemben bármilyen igényérvényesítés kizárt.
Felhasználó jelen tájékoztatót átolvasta, annak tartalmát tudomásul veszi és elfogadja.  

7. A Felhasználó az előfizetéssel, vásárlásával, tudomásul veszi és elfogadja, hogy ezen cselekménye fizetési kötelezettséget von maga után, továbbá tudomásul veszi és elfogadja
i) a jelen 24EXTRA ÁSZF-et és az abban hivatkozott valamennyi dokumentumot, szabályzatot - ilyen pld.: a 24.hu Egyedi Adatkezelési Tájékoztatója, valamint Felhasználói feltételei, a Kiadó fizetési szolgáltatójának [módosulás hiányában az OTP Mobil Kft.] feltételeit és szabályzatait, ideértve különösen az itt hivatkozott fizetési szolgáltató Adatkezelési tájékoztatóját [http://simplepay.hu/vasarlo-aff/] 
ii) a jelen 24EXTRA ÁSZF szerint hivatkozott szabályzatokban foglalt speciális rendelkezéseket és a jogfenntartásokat,
iii) a jelen 24EXTRA ÁSZF V.7. pontja szerinti dokumentumokban foglalt és a fentiek szerint a Weboldalon meghatározott felhatalmazásokat és jogosításokat adja a dokumentumokban hivatkozott személyeknek (társaságoknak). 

8. Külön rögzítésre kerülnek az alábbiak: a fent hivatkozottaknak megfelelően Vásárló a „Fizetek” gombra kattintással elfogadja, hogy az 24.hu weboldalon a vásárlás folyamata során az ott megadott személyes adatai SimplePay fizetési mód választása esetén átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére.

VI. Szerzői jogok

1. A Kiadvány és annak minden része (ideértve az audiovizuális elemeket, továbbá minden oldal forráskódját is) szerzői jogai a Kiadót illetik meg. A Kiadó a Felhasználónak kizárólag a Kiadvány saját célra történő felhasználását engedélyezi.

2. A Felhasználó nem jogosult a Kiadvány vagy annak bármely része semmilyen egyéb felhasználására, kivéve, amennyiben azt a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) a szabad felhasználás körében lehetővé teszi.

3. A Kiadó engedélye nélkül a Kiadványban közölt, a napi eseményekhez kapcsolódó, időszerű gazdasági vagy politikai témákról megjelentetett cikkek vagy egyéb művek nem használhatók fel [Szjt. 36. § (2) bek.].

4. Ha a Kiadó valamely tartalomhoz hozzászólási lehetőséget biztosít, a hozzászólás elküldésével a Felhasználó hozzájárul a hozzászólás közléséhez, egyben tudomásul veszi, hogy a hozzászólás közlésével kapcsolatban őt semmilyen igény nem illeti meg, illetve, hogy a Kiadó a hozzászólást nem köteles közölni, azt bármikor törölheti. A Felhasználó is jogosult a hozzászólását bármikor töröltetni, egyebekben a https://24.hu/felhasznalasi-feltetelek/ alatt elérhető Felhasználási Feltételek c. szabályzatban foglaltak irányadóak. 

VII. A Kiadó felelőssége 

A Kiadványban megjelenő tartalom sem részben, sem egészben nem minősül tanácsadásnak. A Kiadó nem vállal felelősséget a Kiadványban megjelenő tartalomra alapozott semmilyen magatartásért vagy annak következményeiért. A tartalmakért való felelősség további részletszabályait a https://24.hu/felhasznalasi-feltetelek/ alatt elérhető Felhasználási Feltételek tartalmazzák. 

VIII. Az ÁSZF módosítása 

1. A Kiadó jogosult a jelen 24EXTRA ÁSZF-et egyoldalúan módosítani.
2. A 24EXTRA ÁSZF módosításáról a Kiadó elektronikus úton tájékoztatja a Felhasználót.
3. A 24EXTRA ÁSZF módosított feltételei első alkalommal a módosítás dátumát követő 15. napot követően kezdődő előfizetési időszakban alkalmazandók.
A 24EXTRA ÁSZF mindazon változtatásai, melyek a Felhasználó fizetési kötelezettségét, illetve jogait, vagy egyéb kötelezettségeit hátrányosan nem érintik (pl: szolgáltatás pontosabb bemutatása, jogok szélesebb körben történő ismertetése stb.) a módosítás közzétételével egyidejűleg lépnek hatályba.
Az előfizetési díjak módosítására a jelen 24EXTRA ÁSZF V.1. pontjában foglaltak irányadóak. 

IX. Adatvédelem

A Kiadó a Felhasználónak a szerződés teljesítéséhez, illetve külön hozzájárulása alapján az elektronikus hírlevél küldéséhez szükséges személyes adataikat kezeli ahttps://24.hu/egyedi-adatkezelesi-tajekoztato/ link alatt elérhető Egyedi Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint.

X. Ügyfélszolgálat, panaszkezelés, vitarendezés

1. A Felhasználó a szolgáltatással kapcsolatos panaszait
a) a Kiadónál telefonon a +36-1-510-0888 telefonszámon, hétfőtől péntekig 9.00 és 15.00 óra között;
b) a Kiadónak címzett levélben (Central Médiacsoport Zrt. 1037 Budapest, Montevideo u. 9)
c) Kiadó által működtetett elektronikus ügyfélszolgálaton keresztül: ugyfelszolgalat@24.hu e-mail címen
jelentheti be.
A Kiadó a panaszt köteles 8 napon belül kivizsgálni és a vizsgálat eredményéről a Felhasználót érdemben tájékoztatni.

2. A szerződésből fakadó jogviták esetére a Felek alávetik magukat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság illetékességének.

3.  Adatvédelmi kérdésekben a Felhasználó a adatvedelem@centralmediacsoport.hu e-mail címen terjesztheti elő adatvédelmi panaszát, kérdését, észrevételét.

4. Fogyasztóvédelmi kérdésekben a Felhasználó a Budapest Főváros Kormányhivatalához, illetve a Budapesti Békéltető Testülethez (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.) fordulhat.

5. A Kiadó fogyasztóvédelmi magatartási kódexet nem alkalmaz.  

Kelt: 2024. október 14. 

Olvasói sztorik