Tech

Új funkció jelent meg az Instagramon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Instagram új funkciót tett elérhetővé a felhasználók számára: mostantól a történetekre is lehet szövegest kommentet írni, derül ki a Mashable cikkéből.

Ez annyiban újítás, hogy korábban az Instagram-sztorikra való válaszadásnál egy szimpla privát üzenetet küldtünk, melyet kizárólag az a személy láthatott, aki a tartalmat közzétette. Mostantól viszont a reakciók nyilvánossá válnak, így bárki, aki megtekinti a történetet, láthatja a hozzászólásokat.

A funkciónak persze korlátot is szabnak: a kommentelés lehetősége a privát fiókok esetében csak azoknak áll fenn, akiket a posztoló is követ, és a nyilvános fiókok esetében is ugyanez a megoldás lesz érvényben.

A történetekhez hasonlóan a hozzászólások is időkorláthoz vannak kötve, így azok 24 óra után eltűnnek.

Emily Norfolk, a platform szóvivője szerint a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy bármelyik megosztott történethez be- vagy kikapcsolják a kommentelési opciót. Emellett jelezte, hogy lesz egy másik újítás is: a posztok egyes kedvelései mostantól feltűnőbben, lebegő szívek formájában jelennek meg, hasonlóan, mint az eltűnő jegyzetek esetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik