Belföld

Összeszólalkozott a kocsmában két férfi, egyiküket a végén egy ásó élével csapták fejbe

A Nógrád Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének, és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó kelet-nógrádi férfival szemben, aki egy ásóval fejen ütött két férfit – olvasható az ügyészség honapján.

A vád szerint a férfi 2022. december 10-én a helyi kocsmában összeszólalkozott az egyik sértettel, aki másnap este a testvérével felkereste a vádlottat a lakóhelyén, hogy az előző napi nézetletérést megbeszéljék. A vádlott felszólította a testvérpárt, hogy menjenek el, ám a sértettek ennek nem tettek eleget, ezért az elkövető magához vett egy ásót, és annak élével, illetve lapjával mindkét sértettet fejen ütötte. Az egyik férfi az ütéstől a helyszínen eszméletét vesztette, a másik pedig a kocsmába futott segítséget kérni.

Az ütéstől eszméletét elvesztő férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt a lehetősége az életveszélyes sérülés kialakulásának. A testvére könnyebben sérült, de a nyolc napon túl gyógyuló sérülés elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt emelt vádat. Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség vele szemben 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik