Kultúra

Váratlanul meghalt Rich Homie Quan atlantai rapper

Bryan R. Smith / AFP
Bryan R. Smith / AFP

34 évesen váratlanul elhunyt Devontay Lamar DeQuantes, művésznevén Rich Homie Quan atlantai rapper. Halálának oka egyelőre ismeretlen – írta meg a Guardian.

Az 1989 októberében született három testvér közül a legidősebb volt, és egyszülős családban nőtt fel DeKalb megyében, Atlanta keleti részén. Eredetileg arról álmodott, hogy baseballjátékos lesz, végül azonban mégis a zene felé fordult. 2011-ben lépett be Atlanta fejlődő rap-zenei színterére, miután egy betöréssorozat miatt 15 hónapot ült egy georgiai börtönben. Első slágere, a Type of Way harmadik mixtape-jén jelent meg. Az iparág több nagy nevével is együttműködött, többek között 2 Chainzzel, Young Thuggal, Gucci Mane-el és Trinidad James-szel is.

Rich Homie Quan és Young Thug 2014-ben a Lifestyle című dalukkal mindketten a slágerlisták élére ugrottak, és komoly sikereket értek el. Zenei partnerségük azonban nem sokkal ezután megromlott, ami az ügyészek szerint katasztrofális összetűzéshez vezetett az atlantai Bloods utcai banda két alcsoportja között. A konfliktus áldozatai között volt Corey Lamar, Rich Homie Quan édesapja is, akit a rivális banda tagjai lőttek le saját fodrászatában. Az ügyészek vádat emeltek Jeffery Williams, azaz Young Thug ellen az YSL utcai banda 2022-es kiterjedt zsarolási és bandaperében, amely Georgia állam történetének leghosszabb büntetőpere lett. Rich Homie Quant, Birdmant és más rappereket is megneveztek, mint a per lehetséges tanúi.

Rich Homie Quan  heves ellenzője volt annak, hogy a rap egyre inkább az utcai életre, a bűnözésre és az erőszakra koncentráljon.

Az atlantai zenei közösség gyászolja a rappert, 2 Chainz az Instagramon azt írta:

Basszus, tesó, épp most beszéltünk egy videoklip forgatásáról. Imádkozom érted és a családodért, és imádkozzunk mindenkiért, aki hasonlókkal küzd. Részvétem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik