Belföld

ATV: A Fidesz Esztergomban tarthatja az őszi kihelyezett frakcióülését

Az előzetes tervek szerint szeptember 30-án kezdődhet az Országgyűlés őszi ülésszaka, ám előtte már összeülnek a frakciók tanácskozni.

Az ATV úgy tudja, hogy a Fidesz- és a KDNP-frakció szeptember 24-én és 25-én tarthatja kihelyezett frakcióülését, méghozzá Esztergomban. A cikk megjegyzi, hogy ilyenkor Orbán Viktor hermetikusan zárt körben beszél a képviselőkkel, meghatározza a stratégiai célokat és akár egy konkrét politikai programot is felvázol, illetve iránymutatást is ad.

Előtte azonban most szombaton is találkoznak a fideszes politikusok és a kormányközeli holdudvar tagjai, méghozzá a 23. alkalommal megrendezett kötcsei polgári pikniken, amely idén a „Legyen béke már” mottót kapta.

A kormánypárti frakciók tagjai már kétszer is üléseztek Esztergomban, és mindkét alkalommal a Hernádi Zsolt Mol-vezér érdekeltségébe tartozó Grand Hotel Esztergomba vonultak el. A szálloda építéséhez az üzemeltető Solva Property Kft. 3,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-pályázatán keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik