Belföld

Gasztronómiai csúcskiállítások a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Az idén először kerül sor az eddig eltérő időpontban jelentkező FOODAPEST élelmiszer, ital és élelmiszer-gépipari, valamint az UKBA cukrászati, pékipari és gasztronómiai szakkiállítások egy idejű megrendezésére. E két kiállítást a Budapesti Vásárközpontban február 21-24. között rendezi a HUNGEXPO Zrt.

A FOODAPEST-UKBA összevonás nem egyszerűen a két terület kiállítóinak egy időben való megjelenését jelenti. Az egyidejűség számos lehetőséget teremt arra, hogy például cégek, akiket profiljuk miatt korábban választásra késztetett az eltérő időpont, most minden gondolkodás nélkül vegyenek részt ezen a seregszemlén. A szakmai látogatók pedig az élelmiszeripar legteljesebb üzleti fórumán vehetnek részt.

Gasztronómiai csúcskiállítások a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban 1

A szervezők ezúttal igen nagy hangsúlyt fektettek a kísérő programokra. A FOODAPEST-hez a Bocuse d’Or szakácsolimpia, az UKBÁ-hoz a Cukrász Junior Világbajnokság két-két napos eseménysorozata kapcsolódik. A Bocuse d’Or szakácsverseny magyarországi döntőjében nyolc mesterszakács verseng a továbbjutásért. A zsűri magyar elnöke Kalla Kálmán, nemzetközi elnöke a norvég Charles TJESSEM lesz, aki 2003-ban a Bocuse d’Or győztese volt. Az UKBA kiállításhoz kötődő Junior Cukrász Világbajnokságon Brazíliától Japánig 12 ország 17 versenyzője köztük két hazai mester – méri össze tudását. Nagy megtiszteltetés, hogy Gabriel PAILLASSON, a Cukrász Világbajnokság alapítója jelezte, hogy meglátogatja az UKBÁ-t és a Világbajnokságot.

Gasztronómiai csúcskiállítások a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban 2

Az idén először a nagyközönséget is várják a szervezők a FOODAPEST-re és az UKBA-ra. Február 21-én és február 24-én a szakkiállítási belépőjegyek szokásos árszintjénél alacsonyabb áron kaphatnak jegyet a látogatók.

A világversenyek mellett mozgalmas és aktív programsorozattal, szakmai fórumokkal, workshopokkal, például a SIAL d’Or Nemzetközi termékverseny hazai zsűrizésével, a közönség bevonásával zajló Bor és Piac borteszttel, a hazai élelmiszerpiac versenyképességéről szóló előadásokkal egészül ki a program.

Magyarországon először a Pékválogatott közreműködésével elkészül EURÓPA 2,5 méter átmérőjű kenyérkosara, mely felvonultatja a pékek által gyártott termékeket, a különböző kenyerektől a sós és édes ízesítésű péksüteményekig.

Gasztronómiai csúcskiállítások a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban 1


A programokról, aktualitásokról részletes információt találnak a www.ukba.hu és a www.foodapest.hu internetes oldalakon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik