Szórakozás

Csoda: két hét után, hatvan méteres magasságban, egy sziklapárkányon találtak rá az elveszett kutyára

Örökre elveszettnek hitte kutyáját egy Írországban nyaraló német család, két hét után azonban megtörtént a csoda.

Egy hónapot töltött vakáción Írországban egy négygyermekes német család. Augusztus 16-án az Arranmore szigetének északnyugati csücskében álló világítótoronynál sétáltak, amikor szeretett kutyájuk, Mali, valószínűleg az erős széltől megrémülve, elrohant mellőlük – írja a Belfast Live.

Sarah Recinos Ralda, a berni pásztor gazdija azt mondja, napokon át keresték Malit, tűvé tették az egész szigetet, de hiába. A család azt hitte, örökre elveszítették Malit, ám augusztus 31-én, szombaton Michael Boyle kutyaugatásra lett figyelmes, miközben egy kis turistahajóval megkerülte a szigetet.

Boyle azonnal szólt a kapitánynak, John Paul Baskinnek, aki leállította a hajó motorját, aztán együtt próbálták meghatározni, honnan hallják a hangokat. Ahogy a szigeten mindenki, úgy Boyle és Baskin is tudtak Mali eltűnéséről, mégis meglepődtek, amikor megpillantották a kutyát egy sziklapárkányon, hatvan méteres magasságban a tengerszint fölött.

Baskin elmondta, nagyon nehéz volt észrevenni a sötét sziklák között a fekete kutyát, de, hála a mellkasán lévő, fehér foltnak, sikerült kiszúrniuk. A kapitány azonnal bejelentette rádión Mali megtalálását, nem sokkal később megjelent a sziklánál az első járókelő, aki úgy gondolta, talán sikerülhet fentről elérnie a kutyát.

Egy órával később Malit felhúzták a sziklapárkányról, majd Baskin hajóján elvitték aggódó és izgatott családjához. Malit azonnal állatorvoshoz vitték kivizsgálásra, és kiderült, hogy a kutyus teljesen egészséges.

Sarah Recinos Ralda azt mondja, hihetetlenül boldogok, néhány nap múlva haza kell utazniuk, és belegondolni sem mertek, milyen szörnyű érzés lenne, ha Mali nélkül kellett volna hazamenniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik