Belföld

Digitális Állampolgárság: elindult a program, már letölthető az alkalmazás

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Elindult, szeptember 1-jével, a Digitális Állampolgárság Program – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn, a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Dömötör Csaba közölte, hogy

a program lelke egy mobiltelefonos alkalmazás, amivel majd egyre több ügyet lehet intézni, sorban állás nélkül. Ha valaki letöltötte a programot és a szükséges regisztrációt is elvégezte a kormányablakban, akkor a következő napokban kap majd egy értesítést a mobiljára, onnantól kezdve tudja majd használni az alkalmazást

– mondta a politikus. Az alkalmazás előnyei között említette, hogy mostantól már mobillal is lehet majd igazolni magunkat a rendőr előtt, nem kell magunknál tartani a személyi igazolványt. Minden személyes adat megtalálható majd az alkalmazásban, nem kell külön előkeresni, például, a TAJ-számot, a kocsi adatait vagy az igazolványok számait – tette hozzá.

Dömötör Csaba szerint az új alkalmazással egyszerűbben és gyorsabban lehet majd belépni az állami felületekre. Ez, körülbelül, 200 állami felületen jelent majd segítséget, ilyen a magyarorszag.hu, az eSZJA és az Egészségablak. Hozzátette, hogy az alkalmazással a kormányablakokba is lehet majd időpontot foglalni és egy gombnyomással lehet majd erkölcsi bizonyítványt igényelni.

Mindenkit arra biztatunk, hogy vegyen részt a Digitális Állampolgárság Programban, ehhez nem kell mást tenni, mint letölteni az alkalmazást és elvégezni egy rövid regisztrációt valamelyik kormányablakban. Pár perc az egész, hogy aztán sokkal többet spórolhassunk azzal, hogy mobilról is intézhetünk egyre több ügyet

– fogalmazott Dömötör Csaba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik