Szórakozás

Összetört egy kisfiú egy 3500 éves korsót, mert kíváncsi volt, mi van benne

Véletlenül összetört egy bronzkori agyagedényt egy négyéves izraeli kisfiú a haifai Hecht múzeumban – írja az AP.

„Istenem add, hogy ne az én gyerekem legyen” -fohászkodott magában Alex Geller, amikor meghallotta a hatalmas csörömpölést. Az imája azonban nem talált meghallgatásra, hamarosan meglátta, hogy legkisebb fia, a négyéves Ariel egy törmelékkupac közepén áll.

A kisfiú egy bronzkori, az időszámításunk előtt 2200 és 1500 közötti időszakból származó, olaj vagy bor tárolására használt korsót tört össze. A műtárgy, mely 35 éve volt kiállítva a múzeumban egy olyan teremben állt, melyet úgy alakítottak ki, hogy a látogatók korlátok és üvegfalak nélkül kerülhessenek kapcsolatba a történelemmel.

A kisfiú anyja, Anna Geller azt mondja, csak néhány másodpercre fordult el a kisfiától. Míg az anya a zokogó Arielt próbálta megnyugtatni, az apa jelezte a történteket a biztonságiaknak. Azt mondta, reméli, hogy az eltört műtárgy csak másolat és szeretné megtéríteni az okozott kárt.

A múzeum munkatársai közölték, hogy a műtárgy eredeti, de szerencsére biztosítva van. Kártérítés követelése helyett meghívták a családot, hogy vegyenek részt a restaurációs munkában. Egy héttel később Ariel egy saját készítésű vázát vitt kárpótlásul a múzeumba.

A háromgyerekes Geller család Izrael Libanonnal határos régiójában él, melyet az elmúlt hónapokban többször támadott rakétákkal a Hamasz. A család a nyár folyamán több egynapos kirándulásra és múzeumlátogatásra utazott, hogy kicsit kiszabaduljanak a feszült hétköznapokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik