Kultúra

A rapper 6363 visszavonná a “jobboldali Partizánnak” adott interjúját

A tavaszra tervezett induláshoz képest csaknem fél évet csúszott a Partizán jobboldali alternatívájának szánt Köztér. A csatorna Kurucz Dániel filmes projektje, aki a Fidelitas volt budapesti elnöke, és a Köztér egyik fő arca, műsorvezetője is. A fiataloknak szánt, három héttel ezelőtt indult csatorna első vendége Süveg Márk Saiid, az Akkezdet Phiai egykori rappere volt, majd a 75 éves Reviczky Gábor és a 68 éves Szili Katalin folytatták a sort.

A következő vendég megint egy rapper, 6363 (ejtsd: Gege) lesz, aki viszont most azt írta ki az Instagramjára, hogy miután rájött, milyen hátterű csatornának nyilatkozott, inkább szólt a készítőknek, hogy ne publikálják a vele készült adást.

Az elkészült videót nem láttam, a megjelenését nem hagytam jóvá. Ez a szakmaiság minden lehetséges alapmoráljával szembemegy

– írta 6363, aki továbbá azt állítja, nem tudta az interjú felvételekor, hogy mihez adja az arcát és a nevét, mivel baráti alapon kereste meg Meruk Marcell, a műsor egyik producere „egy most induló kicsit popkult kicsit közéleti műsorba”, anélkül, hogy jelezték volna, milyen hátterű a csatorna:

Jóhiszeműen mentem el az interjúra, de sajnos naiv voltam, és behúztak a csőbe. Megkértem, hogy a fejlemények után az adást ne publikálják, de hasonló korrektséggel jártak el, mint a meghívásomnál is. Szeretném felhívni a figyelmeteket: ne higgyetek a soft álarcot öltő, »mi nem akarunk állást foglalni, ez egy politikailag független csatorna« szlogennel működő platformoknak, mert hirtelen azon kapjátok magatokat, hogy arcátlanul öntik rátok a propagandát. Maradjatok éberek, és ne hagyjátok, hogy átverjenek

– írta 6363, majd azzal fejezte be, hogy

Ezerszer inkább lennék noÁr, mint egy fidelitasos talpnyaló. Vétkesek közt cinkos, aki néma

– utalva arra, hogy a Köztér videójának az lesz a címe, hogy „Nem akarok noÁr lenni”, majd arra kérte követőit, jelentsék a videót.

Meruk Marcell egy Facebook-bejegyzésben reagált, melyben azt írja, 6363-nek tudnia kellett, kik a készítők, és csak a Saiiddal készült videót ellepő „kamuprofilok” kommentjei miatt gondolta meg magát.

Aláírtad, jóváhagytad és egy remek interjút készítettél, majd mit ad Isten hónapokkal később hírtelen bajod lett, miközben eddig nem volt

– írja Meruk Marcell, aki szerint amit 6363 csinál, az árulása az értelmiségnek, a barátságnak, haverságnak, a zenész társadalomnak, de legfőképpen árulása a tisztességnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik