Szórakozás

Több mint százmillió forintnyi összegért kelt az „apró Picasso” egyik festménye

A kétéves művész alkotása Az ujjak címet viseli.

Egy amerikai kisfiú már kétéves korára olyan díjazású művészi karriert futott be, amelyről, az egész életében nélkülöző Vincent Van Gogh mellett, sok más nagyszerű művész is csak álmodozhatott. Laurent Schwarz a tavalyi évben, tehát egyéves korában kezdte el létrehozni absztrakt festményeit, amelyeket hol ecsettel, hol pusztán az ujjaival alkot meg. Azóta már harminc képét eladták, mindet sok tízezer dolláros áron, és, állítólag, több mint 20 ezerre rúg azon emberek száma, akik sorban állnak a festményeiért.

Az emberek hatalmas rajongók, még a küszöbünkön is megjelennek, és Laurent naponta kap rajongói leveleket

idézi a Sun a fiatal festő szüleit, akik egy olaszországi nyaralás során fedezták fel, hogy a fiuk művészi vénával lett megáldva.

A „pintméretű Picassónak” becézett kisfiú első képét az anyukája osztotta meg Instagramon, amire egy New York-i kritikus azt mondta, Laurent Schwarz kivételes tehetséggel rendelkezik. Erre a hype-ra ülhetett fel az a 32 éves, bajor vásárló is, aki 325 ezer dollárt ajánlott fel a The Fingers (vagyis Az ujjak) című festményért, ezzel beindítva a totyogós korú gyermek pályáját. Laurent Schwarzot szinte alig lehet kimozdítani a műterméből, és minden reggelt azzal kezd, hogy azt mondja,

Anya, festék, festék!

A szülők nagyon büszkének érzik magukat, és minden pénzt, amit a festményekért kapnak, egy megtakarítási számlára helyeznek, amihez a gyermekük azután férhet majd hozzá, amikor betöltötte a 18. életévét.

A videón az apró művész alkotás közben tekinthető meg:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Laurent Schwarz (@laurents.art) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik