Szórakozás

Kárpáti Rebeka elmondta, miért döntött úgy, hogy jelentkezik a Színház- és Filmművészeti Egyetemre

TV2
TV2
Drámainstruktor-színjátékos-szakon fog tanulni.

Kárpáti Rebeka a napokban adott hírt arról az Instagram-oldalán, hogy felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Az egykori szépségkirálynő ma a Mokka vendégeként mesélt döntése okáról, illetve arról, pontosan mit fog tanulni.

Mint mondja, drámatagozatos középiskolát végzett, ám a középszintű tanulmányai után nem akart rögtön felvételizni az SZFE-re. Mivel ugyanis fent kellett tartania az albérletét, nem tudta volna megengedni magának, ne dolgozzon.

Elkezdtem egy teljesen más jellegű egyetemet nappali tagozaton, viszont mellette megpróbáltam akkor a Pesti Magyar Színiakadémiát levelezőn. Sikerült a felvételi, alig vártam, hogy elkezdjem, viszont valamiért visszamondták ezt a levelező tagozatot. Valószínűleg létszám miatt, nem tudom, csak nappalin indult volna el az is, és nem tudtam volna párhuzamosan megoldani a két egyetemet, ezért ez akkor abbamaradt.

Kárpáti később sorozatszerepek találták meg (Jóban Rosszban, Korhatáros szerelem), jelenleg pedig kőszínházban játszik. Noha mint mondja, gyakran aposztrofálják színésznőként, ő egyelőre szereplőként tekint magára, hiszen nincs színészi diplomája.

Elgondolkodtam, hogy basszus, itt vagyok a színházban, szeretném megadni a szakmának azt a tiszteletet, ha már úgy alakult az életem, hogy benne vagyok, hogy leteszem azt a szakmai tudást, amit jelen esetben meg tudok engedni. Ezért döntöttem úgy, hogy megpróbálom ezt a levelezős drámainstruktor-színjátékos történetet.

A műsorvezetők érdeklődésére Kárpáti elmondta, nem a színészi végzettséggel rendelkező szülei várták el tőle, hogy a nyomdokaikba lépjen, egyedül határozta el magát.

Hozzátette: mivel manapság nagyon nehéz színészként érvényesülni és telített is a piac, nincsenek olyan álmai, hogy hatalmas sztár legyen itthon. Döntésének az az egyedüli oka, hogy „az ő lelkiismerete nyugodt legyen, hogy ha már csinál valamit, ne csak úgy odapottyanjon, hanem legyen mögötte tudás is”.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik