Belföld

Kamerával felszerelkezve várta Polt Pétert a Legfőbb Ügyészég előterében Vadai Ágnes

A DK-s képviselő és két társa megbeszélt találkozóra érkezett, de kamerával nem engedték fel őket a legfőbb ügyész irodájába.

Kamerával felszerelkezve érkezett meg csütörtök délután a Legfőbb Ügyészség épületébe Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője és két politikustársa, hogy tárgyaljanak Polt Péter legfőbb ügyésszel. Vadai, Sebián-Petrovszki László és Barkóczi Balázs azzal a céllal ment Polt hivatalába, hogy a legfőbb ügyészt személyesen, a nyilvánosság előtt kérdezzék meg: „ki rendelte meg Kiss László polgármester megbuktatását?”

A képviselők azonban a bejárati előtérnél tovább nem jutottak. Az ügyészség alkalmazottai, Polt kabinetfőnöke és Fazekas Géza sajtófőnök útjukat állta. A képviselők ugyanis élőben akarták közvetíteni találkozót a legfőbb ügyésszel, a nevében azonban Fazekasék a kamera kikapcsolására szólították fel őket. Ezt szabták annak feltételéül, hogy Polttal az irodájában találkozzanak a DK-s politikusok.

Vadai úgy érvelt, hogy a találkozó nyilvánossága közérdek, ezért az élő közvetítést nem állítják le. A két ügyészségi alkalmazott szerint azonban élő közvetítésre az ügyészségen még országgyűlési képviselőknek sincs felhatalmazásuk, és ha ezzel nem értenek egyet, forduljanak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz.

Vadai Ágnes ezután kilátásba helyezte, hogy megvárják, amíg Polt lejön, majd kikapcsolták a kamerát.

Jelentkezünk újra, ha megérkezik a legfőbb ügyész

– zárta az élő adást Vadai.

Mint ismert, szerdán a DK kihallgatási jegyzőkönyvekből vett idézetekkel próbálta bizonyítani, hogy a korrupcióval gyanúsított óbudai polgármester, Kiss László ügyében koncepciós eljárás zajlik, amit egy állami vezető rendelt meg. Az ügyészség a DK által elmondottakat később közleményben cáfolta, mondván, hogy „egy büntetett előéletű személy tett ajánlatot egy költségvetési csalás miatt eljárás alá vont vállalkozónak, magát fedett nyomozónak kiadva”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik