Belföld

„Hosszú faszú mambákról” kellett mondókát kiabálniuk gólyáknak a pécsi strandon

Varga György / MTI
Varga György / MTI

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának idei gólyatábori tájékoztatójában előbb felsorolják, hogy a leendő mentőtiszteknek, szülésznőknek és gyógypedagógusoknak mit érdemes magukkal vinni a táborba, majd ismertetik a csapatkiáltást:

Mi vagyunk a Mambák
A Hosszú Faszú Mambák
Gyilkos méreg lövel
Pinád fekete gecivel tölti fel.

Erről az Eduline írt elsőként. Az oktatási portálnak az egyik elsős elmondta, hogy a csapatkiáltást egy pécsi nyilvános strandon is el kellett kiabálniuk kisgyerekes családok előtt, amit többen szóvá is tettek. Beszámolója szerint egyik este a szervezők bementek a lányok szobájába, ahol az erre felébredő vagy éppen lefekvéshez készülő lányoknak cumisüvegből kellett alkoholt inniuk, amit videóra is vettek és ki is tettek a csoportba.

Ahogy arról nemrég szintén az Eduline számolt be, a BME VIK bodajki gólyatáborában nagyon durván bántak a gólyákkal, a diákok, egyebek mellett, arra panaszkodtak, hogy a gurulós bőröndöket is csak kézben cipelhették, csak magázódni lehetett és az első este az összes táskát kipakoltatták a gólyákkal, és elvették még a gyógyszereket is. A megalázó bánásmód miatt többen inkább idő előtt hazamentek. Az augusztus 14. és 17. közötti rendezvény korábban onnan vált ismertté, hogy a szervezők előre jelezték: nem lehet óvszert vinni a tábor területére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik