Belföld

Felvette a rendőrautó kamerája, amint egy dühbe gurult audis lefejelte az intézkedő rendőrt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki jogszerű eljárása közben támadt rá egy hivatalos személyre.

A Központi Nyomozó Főügyészség, közleményében, azt írja, hogy még július közepén, gépkocsival, egy Csongrád-Csanád vármegyei településen közlekedő nő a „STOP” táblát figyelmen kívül hagyta, és ezzel szabálysértést követett el.

A cselekményt észlelő rendőrök intézkedést kezdeményeztek, és közölték a nővel, hogy helyszíni bírságot szabnak ki vele szemben, majd, adatainak ellenőrzésekor, megállapították, hogy el van tiltva a járművezetéstől. Erre tekintettel – a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – elő akarták állítani a rendőrkapitányságra. Ezt a jármű utasa, egy középkorú férfi, meg akarta akadályozni.

A férfi kiabálva, indulatosan megindult a rendőrök felé, megállt közvetlenül az egyik hivatalos személy előtt, akit lefejelt.

Ezt követően tovább szidalmazta és fenyegette a rendőröket. A nő végül önként beszállt a szolgálati autóba.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a – közlekedési bűncselekmény és erőszakos bűncselekmények miatt korábban már kétszer elítélt – férfit, aki beismerte a cselekmény elkövetését.

Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé az elkövetőt. Az ügyben a Makói Járásbíróság, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétségének kísérlete miatt, 2 év, végrehajtásában 4 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, míg a terhelt és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A cselekményről a szolgálati autó fedélzeti kamerája rögzített felvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik