Belföld

Fél év után először jelent meg nyilvános eseményen Novák Katalin

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Király Levente, a nemzet színészének szegedi temetésén kapta lencsevégre a Blikk Novák Katalin egykori köztársasági elnököt. Novák fekete ruhában, napszemüvegben állta a férje mellett. A színész a szegedi származású expolitikus nagybátyja volt, ez magyarázhatja jelenlétét a lap szerint.

Novák a februári lemondása óta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, nem adott magáról semmi életjelet, egy spanyol lovasiskola Facebook-oldaláról derült ki az például, hogy egy magas rangú spanyol katonatiszt társaságában látogatta meg az Andalúziai Királyi Lovasiskolát május elején. A bejegyzést, miután beszámoltunk róla, törölték. Felbukkant még Stuttgartban is, a foci Eb-n a magyar meccs előtt, de amikor kiszúrták lezárkózott a nyilatkozat elől.

Novák Katalin a kegyelmi-ügybe bukott bele, miután kiderült, hogy kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyerekotthon helyettes vezetőjének, aki pedofil bűncselekmények eltussolásában segített az intézmény igazgatójának.

Kapcsolódó
Kegyelem a pedofilsegítőnek: Novák Katalin hibázott, de a politikai felelősség Orbánéké
A Novák Katalin által a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének adott kegyelem a kormány számára is rendkívül kínossá vált, ugyanakkor Orbán Viktor nyilatkozatában számos fontos kérdést megkerült. Hogy kellene módosítani a törvényt, hogy átláthatóbbak legyenek az elnöki kegyelmek, és jót tenne-e ez az országnak?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik