Nagyvilág

Több gyereket megerőszakolt és szifilisszel fertőzött meg egy férfi a Felvidéken

Hét év szabadságvesztésre ítéltek Szlovákiában egy férfit, akit mások mellett szexuális erőszakkal vádolnak, és azzal, hogy több gyereket is szifilisszel fertőzött meg a Kassához közeli Szobráncon.

A hatóságok idén januárban kezdtek el mozgolódni, amikor a nemi betegség kiugróan magas előfordulását regisztrálták a környék fiataljai körében. A nyomok a 31 éves Ladislav N.-hez vezettek, akit nem sokkal később le is tartóztattak. A Parameter beszámolója szerint az ügynek 12 kiskorú sértettje van, mindannyian a közeli romatelepről származnak. Őket esetenként édességgel csábított magához a férfi, másoknak pornófilmet akart mutatni.

Legtöbbjükkel orális vagy anális közösülést végzett, akár erőszakkal, akár beleegyezésükkel, és kilenc 7 és 14 év közötti gyereket fertőzött meg szifiliszes fertőzéssel.

A vádirat szerint áldozatait főként a a családi házába csábította, de voltak, akiknek sikerült elmenekülniük. A férfi mindezek mellett a háza melleti patakban úszkáló gyerekekről is rengeteg fotót készített, ezeket a telefonján és a számítógépén tárolta.

Ladislav N. csütörtökön állt bíróság elé, ahol beismerő vallomást tett. A jogerős ítélet értelmében hét év szabadságvesztésre ítélték, továbbá védőszexológiai kezelésre is kötelezték. Az eljárás során a segédkező szexológus szakember szerint a férfi a cselekmények idején nem szenvedett mentális betegségben vagy más rendellenességben, ugyanakkor efebofíliát állapított meg nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik