Szórakozás

Fekete lobogóval áll a füredi kikötőben Alain Delon egykori vitorlása

FilmPublicityArchive / United Archives / Getty Images
FilmPublicityArchive / United Archives / Getty Images
A hetvenes években filmben is szerepelt a vízi jármű.

„A Rimini Yacht Clubban tervezett Alboran Santo Stefano ll. nevű vitorlás, melyen Alain Delon és Romy Schneider több filmben hajózott a Földközi-tengeren, jelenleg Balatonfüreden van Böröcz Istvánnak és a Hercsel családnak köszönhetően” – számolt be minderről a veol.hu Alain Delon halálhírét követően.

A színészre emlékezve a fekete lobogót is kitették a vitorlásra a magyar és olasz zászló mellé, derült ki a lap cikkéből. Továbbá egy-egy portrét is elhelyeztek a hajóban Delon emlékére.

A legendák szerint a francia színész az Alboran fedélzetén jött össze Schneiderrel. A hajó szerepelt az 1972-es A nyugalom első éjszakája című Delon-filmben is.

Kapcsolódó
Az elfelejthetetlen francia, aki új férfiideált is teremtett – Alain Delon élete képeken
Alain Delon a 20. század megkerülhetetlen filmsztárja volt: fontos hatása volt az európai filmművészetre, a mindig lesben álló bulvársajtót több évtizeden keresztül ellátta címlapokkal, s jelentős szerepe volt a mindenkori férfikép változására is. Felejthetetlen alakítások, egy nagyon kék szempár, nagy lánggal égő szerelmek és a Hollywoodba betörés örök vágya. Galéria.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik