Gazdaság

Két nap alatt elfogyott a Wizz Air korlátlan éves bérlete, vizsgálják, jöjjön-e a folytatás

Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Wizz Air azt fontolgatja, hogy újabb körben bocsájt ki az All You Can Fly éves repülési bérletéből, miután az augusztus 13-i meghirdetés után az első tízezer darab 48 óra alatt elfogyott, írja a Bloomberg. A magyarországi székhelyű cég korlátlan repülésre használható bérletei 499 euróba, azaz 196 ezer forintba kerülnek. Az első körben eladott bérletek 5 millió eurót (1,9 milliárd forintot) hoztak a fapados légitársaságnak az amúgy csalódást keltő idei nyári szezonban.

A Wizz Air számára egyértelmű siker az akció, amely ebben a hónapban csökkentette éves profitkilátásait. A cég ezzel azonban nincsen egyedül, más európai légitársaságok is csökkentették nyereség-előrejelzéseiket a repülőjegyek árának jelentős csökkenése miatt.

Az All You Can Fly éves bérlettel korlátlan számú járatra foglalható jegy, pár feltétel azonban van. Ezek között szerepel, hogy csak három nappal az indulás előtt foglalható vele jegy (már ha maradt még) a repülőkre, minden lefoglalt út után 10 eurós (4 ezer forintos) foglalási díjat kell fizetni, és a foglalás nem tartalmaz poggyászt és helyválasztási lehetőséget.

Michael O’Leary, a rivális Ryanair vezérigazgatója korábban „marketing átverésnek” nevezte a Wizz Air ezen ajánlatát, mondván nem lesz szabad hely a repülőgépeken, ha az ügyfelek csak három nappal a járat indulása előtt foglalhatnak. A Wizz Air szerint O’Leary hozzászólása nem csak, hogy provokatív, de nem is igaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik