Kultúra

Kabát Péter Albániában farag focistákat egy csapat kétballábas kezdőből

RTL Sajtóklub
RTL Sajtóklub
Sebestyén Balázzsal fogadtak, egy balkáni sportreality lett a vége.

A premierhez közeledve kiderült, miről fog szólni Kabát Péter új műsora az RTL-en: a Kabát FC-ben focicsapatot állít össze.

A körülmények azonban nehezítettek, ráadásul a motiváció sem épp szakmai táptalajról fakad: a sztori szerint Kabát és Sebestyén Balázs fogadnak, az utóbbi ugyanis kijelenti, hogy Kabát még egy balkáni focicsapatot sem tudna összerakni. A fogadás tárgya az lesz, hogy az exfocista három hét alatt összerakjon Albániában egy focicsapatot a Sebestyén által válogatott emberekből, és ez utóbbiak nem véletlenül nem focisták, Sebestyén egy igazi kétballábas, labdát maximum videójátékozás közben látott „sportolókból” álló társulatot ad át az edzői csapatnak megmunkálásra. Ez utóbbi viszont tényleg szakmai: Kabát olyan egykori focistákat hív segítségül edzői csapatába, mint Kondás Elemér, Lencse László, Remili Mohamed, Sebők Vilmos, Simon Attila, Dušan Vasiljević vagy Völgyi Dániel. 

A helyszín sem mindennapi: Albániában zajlik majd a felkészülés, amelyről előzetesen nem tájékoztatja rendesen a focistáknak. „Luxus körülményeket ígér a játékosoknak és az edzőknek, lesz, aki a családját is a repülőre rakja, hiszen Kabát szerint fullextra várja őket odakint. Helyette igazi balkáni hangulat: gyanús arcok, lepukkant szállás fogadja a társaságot a mindentől távoli, turistaparadicsomnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető hegyi faluban. A csapatnak nemcsak az idegen környezettel és eltérő kultúrával kell megküzdenie, de még a szedett-vedett játékosokból is egy vállalható válogatottat kell faragniuk. És ez csak a kezdet, ugyanis pályán és pályán kívül is olyan helyzetekbe sodródnak, amire nem lehet felkészülni. Lesz, amikor menekülniük kell, lesz, amikor összetűzésbe keverednek a helyi erőkkel és a végén már nehezen tudják eldönteni, mire vágynak jobban: az áhított győzelemre a mindent eldöntő meccsen, vagy arra, hogy végre hazajussanak a Balkánról” – írják az ismertetőben.

A Kabát FC szeptember 2-tól minden hétköznap este látható a Kalandra fal! után az RTL-en. A műsor elérhető az RTL+ streaming felületen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik