Belföld

Ötszintes társasház egyik lakása gyulladt ki Budapesten, egy ember meghalt

24.hu
24.hu

Hétfő délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Budapest tizennyolcadik kerületében, a Szent Lőrinc-telepen füstöl egy ötszintes társasház.

Az Igaz utcai épület egyik ötven négyzetméteres földszinti lakásának tizenkét négyzetméteres hálószobája égett teljes terjedelmében. A lakásban hárman éltek, ketten ki tudtak menekülni a harmadik lakót a tűzoltók eszméletlen állapotban vitték ki az égő szobából. A középkorú férfi életét már nem lehetett megmenteni. Négy ember szenvedett füstmérgezést. A tűzoltók öt perc alatt eloltották a lángokat, megakadályozva, hogy a társasház többi lakására is átterjedjen a tűz. Az eset körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni – derül ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.

A nagyobb tüzek néhány ezer forintért megvásárolható füstérzékelővel megelőzhetőek, hiszen a plafonra szerelt füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez. Ilyenkor még van idő a kezdeti stádiumban lévő tüzet eloltani, vagy kimenekülni, és a 112-es segélyhívószámot tárcsázni – hívják fel a figyelmet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik