Belföld

Magyar Péter: nincs wc-papír, szappan a Heim Pál gyermekkórház mellékhelyiségeiben, a wc-papír-tartót le is szerelték

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Orbán-kormány családbarátnak hazudja magát, de március óta nincs wc papír, szappan és fertőtlenítőszer a Heim Pál gyermekkórház legforgalmasabb mellékhelyiségeiben – mondta Magyar Péter a Facebook-on közzétett videóban. A Tisza Párt elnöke szerint

Biztos, ami biztos, még a wc-papír-tartót is leszerelték.

A videóban elhangzott, hogy azokon az osztályokon is hiányoztak ezek, ahol vírusos, hányásos, hasmenéses beteg gyerekeket kezelnek. Egy nővér mondta neki, hogy március óta nem kaptak szappant, fertőtlenítőszert és WC-papírt az osztályra. Szerinte ez nem a pénzről szól, legalább a gyerekkórházakban ezeket biztosítani kell. – Lehet még mélyebbre süllyedni Semmelweis Ignác hazájában? – tette fel a kérdést a politikus, aki közel egy órát töltött az intézményben, hogy ellenőrizze annak felszereltségét.

Magyar szerint a Heim Pál kórházban ettől függetlenül sokkal jobb a helyzet, mint a korábban általa bejárt egészségügyi intézményekben, így például a gyermekkórház legtöbb helyiségében van működő klímaberendezés. Az intézményben 23-28 fokos a hőmérséklet mérései szerint. Több helyen mobil klímaberendezések vannak üzembe helyezve. Beszámolója szerint a Belügyminisztérium és más hatóságok a napokban ellenőrzést tartottak a kórházban, szerinte ennek is köszönhető, hogy működött a klíma, mert korábban kapott olyan jelzést, hogy itt is 37-38 fok volt az épületben.

Takács Péter egészségügyi államtitkár a napokban arról beszélt, hogy nem realitás a kórtermek klimatizálása.

Magyar Péter közölte, bár ez egy modern kórház, vannak olyan helyiségek, ahol penészes vagy beázott a fal. A politikus járt a Péterfy Kórházban is, ahol szerinte embertelen körülmények, dél körül 38,4 fok, szappan és fertőtlenítőszer nélküli mosdók, megfélemlített, végletekig kizsigerelt egészségügyi dolgozók jellemezték a látogatását. A Tisza Párt ezek miatt követeli Pintér Sándor belügyminiszter és Takács Péter azonnali leváltását és a szükséges plusz források biztosítását az egészségügy területére.

3. rész Heim Pál gyermekkórház

Az Orbán-kormány családbarátnak hazudja magát, de március óta nincs wc papír, szappan és fertőtlenítőszer a Heim Pál gyermekkórház legforgalmasabb mellékhelyiségeiben.
Biztos, ami biztos, még a wc papír tartót is leszerelték.

Lehet még mélyebbre süllyedni Semmelweis Ignác hazájában?

Posted by Péter Magyar on Saturday, August 17, 2024

Ajánlott videó

Olvasói sztorik