Belföld

Magyar történelmi drónshow is lesz augusztus 20-án

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Petőfi hídtól a Margitsziget alsó harmadáig terjedő, csaknem öt kilométer hosszú, úgynevezett látványtéren több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekt jelenik meg augusztus 20-án. A tűzijáték mellett drónshow és fényfestés is lesz – tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Azt írták, hogy az idei Szent István-napi tűzijátékot, Európa legnagyobb tűzijátékát, tűzmozsár, kartács, római gyertya, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek teszik látványossá.

A több mint huszonkilencezer pirotechnikai terméket mintegy ötszáz indítási pontról – köztük 9 folyami uszályról, 65 pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról – lövik a magasba a szakemberek, akik hat hónapja készülnek az eseményre. A tervezők azt mondják, kiemelten ügyeltek arra, hogy a minden korábbinál szélesebb, csaknem öt kilométernyi látványtéren, a Duna-part bármely pontján állva közel azonos vizuális élményben részesüljenek a vendégek.

Mindez igaz a tűzijátékot kiegészítő drónshow-ra is, amelyben 1300 pilóta nélküli repülőeszköz jeleníti meg a magyar történelem legmeghatározóbb jelképeit.

A tűz és fények játéka az idén is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét. Az öreg pásztor által felvillantott mondabéli és történelmi epizódok adják a narrációval ellátott tűzijátékshow hat tételét, amit az Elek Norbert által megálmodott zenei kompozíció tesz teljessé

– írták.

Az idei augusztus 20-i rendezvény a K-Monitor szerint 15 milliárd forintnyi közpénzbe fájhat, de a sörre ezúttal is ársapka kerül:

Kapcsolódó
400 forint lesz a sör augusztus 20-án
Perecet és ásványvizet is piaci ár alatt lehet majd kapni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik