Élet-Stílus

23 napig kezelték kórházban Reviczky Gábort, miután Streptococcus-gócot találtak a szívburkán

RTL Klub
RTL Klub
A 75 éves színész azt mondja, mesélték neki, hogy szirénázó mentővel szállították kórházba, ő csak arra emlékszik, hogy nagyon fáradt volt, ezért lefeküdt pihenni.

A Fókusz egyik mai riportjából derült ki, hogy Reviczky Gábor a múlt héten hosszabb kihagyás után tért vissza A mi kis falunk forgatására, miután egyik pillanatról a másikra rosszul lett az otthonában. Mint mondta, végtelen fáradtságot érzett, ezért lefeküdt, majd a kórházban tért magához.

Jött egy egészen érdekes kis tünet. Semmi bajom nem volt délelőtt, majd elmesélték, hogy szirénázó mentőautó vitt be a kórházba. Amikor magamhoz tértem, az ágyról fölnéztem, megismertem a feleségemet, de nem tudtam a nevét. Olyan másfél perc múlva jöttem rá, hogy hogy hívják. A lányomnak csak a beceneve jutott eszembe, a fiamé meg egyáltalán nem

– mondta az RTL-nek a 75 éves színész, akinek mint kiderült, Streptococcus-góc volt a szívén.

A Fókusz riportjában emlékeztettek, hogy a Streptococcusok olyan fertőző baktériumok, melyek változatos megbetegedéseket okozhatnak az ember szervezetében, legjelentősebb képviselőjük a húsevő baktérium.

Reviczkyt 23 napig kezelték kórházban, elmondása szerint napi két palack antibiotikumot kapott. Miután azonban jobban lett, a kardiológusa átszállíttatta a Semmelweis gasztroenterológia-osztályára, mert úgy sejtette, a fertőzése ered valahonnan. Végbéltükrözésen esett át, a vizsgálat során pedig polipot találtak, így bebizonyosodott, hogy onnan ered a Streptococcus-fertőzése.

Kiderült, hogy nemcsak egy polip van a szervezetében, így ezeket is el kellett távolítani. Reviczkyt ugyan a beavatkozás során bódították, elmondása szerint olyan volt, mintha semmit sem kapott volna. Orvosai néhány hét múlva újabb hasonló műtétet terveznek, hogy biztosak lehessenek: minden kártékony dolgot sikerült eltávolítaniuk, megelőzve a további betegségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik