Nagyvilág

Egy norvég férfi kétszer is jegy nélkül tudott felszállni egy gépre a müncheni reptéren

Peter Kneffel / Getty Images
Peter Kneffel / Getty Images

Két alkalommal is sikerült egy norvég férfinak érvényes jegy nélkül feljutnia a müncheni repülőtéren egy-egy repülőjáratra, közölte kedden a német rendőrség.

Miután az első alkalommal feltartóztatták, egy nappal később már sikerült fizetés nélkül repülőn eljutnia Svédországba.

A rendőrség nyomozást indított a 39 éves norvég férfi ellen betörés, illetve a viteldíj megfizetésének elkerülésének gyanújával. Az ügyről elsőként a Bild című német lap írt.

A nyomozás szerint a férfi érvényes jegy nélkül augusztus 4-én sikeresen át tudott jutni a biztonsági ellenőrzésen, majd szorosan egy másik utas mögött haladva feljutott egy Hamburgba induló repülőgépre. Első kísérlete azonban kudarcot vallott még a felszállás előtt, mert nem volt hely a gépen, és a légitársaság személyzete átadta őt a hatóságoknak.

Egy nappal később a bliccelő azonban már sikerrel járt, mivel voltak szabad ülőhelyek a repülőgépen, és eljutott Svédországba. Igaz, így is lebukott, mert Stockholmba érkezve felhívta magára a figyelmet azzal, hogy rögtön vissza akart térni Münchenbe. A repülőtéri személyzet bejelentésére a férfit ismét a hatóságoknak adták át.

A német hatóságok most azon vannak, hogy kiderítsék, a férfi hogyan juthatott át kétszer is sikeresen a biztonsági ellenőrzésen. Eddigi értesülések szerint a norvég férfi nem jelentett veszélyt senkire sem, írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik