Belföld

Féltékenységében majdnem halálra verte élettársát egy szerszámnyéllel egy hajdúböszörményi férfi

Az alkohol és a féltékenység párosa vezetett súlyos bántalmazáshoz Hajdúböszörményben, ahol egy férfi szerszámnyéllel verte meg élettársát. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett legalább 20 éve élnek élettársi kapcsolatban a hajdúsági városban. Az elmúlt években rendszeres italozó életmódot folytattak mindketten. Emellett a vádlott féltékeny is volt, emiatt rendszeresek voltak közöttük a viták és a veszekedések.

2023. június 25-én az otthonukban, az esti órákban a vádlott ismét féltékenységének adott hangot, veszekedni kezdett a sértettel, majd felindult állapotban a szobában az ágyon ülő nőhöz lépett és ököllel fejbe verte. Ezt követően magához vett egy több mint egy méter hosszúságú hengeres szerszámnyelet és azzal kezdte ütlegelni az élettársa felsőtestét, aki védekezésként maga elé tartotta a karjait. A vádlott agresszivitása fokozódott, az ütéseket követően többször belerúgott a sértett felsőtestébe.

A vádlott nem hívott orvosi segítséget a súlyosan bántalmazott sértetthez, mindketten lefeküdtek aludni. Másnap reggel a vádlott elhagyta az ingatlant. A kora délelőtti órákban az egyik ismerőse talált rá a bántalmazott asszonyra és azonnal mentőt hívott hozzá. A sértett a vádlott bántalmazása következtében testszerte súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában a vádlott beismerése és tárgyalásról lemondása esetére mértékes indítványként azt rögzítette, hogy a törvényszék a vádlottat 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésként 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá kobozza el az elkövetés eszközét, a szerszámnyelet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik