Élet-Stílus

Martini, mentacukorka, saját párnák – kiderült, hogyan szeretett repülni a néhai II. Erzsébet királynő

Irish Government - Pool / Getty Images
Irish Government - Pool / Getty Images
Hamarosan árverésre bocsájtják egy néhai stewardess emléktárgyait, aki annak idején II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg utaskísérőjeként is szolgált. A gyűjteményben egy bizalmas dokumentum is megtalálható, melyben arról írnak, hogyan kellett gondoskodni a néhai uralkodó kényelméről a fedélzeten.

A People szúrta ki, hogy a Hansons aukciósház augusztus 15 és 20-a között árverésre bocsát majd néhány emléktárgyat, melyek egy 2017-ben elhunyt légikísérőtől, Elizabeth Evanstől származnak.

Evans II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg utaskísérőjeként szolgált az 1989-es szingapúri és malajziai körútjuk során, a British Airwaysnél eltöltött 28 éves pályafutása során pedig számos más nagynevű utast is kiszolgált, köztük Rod Stewartot, Patrick Swayze-t és Arnold Schwarzeneggert. Az árverésre bocsátott tárgyak között a zenész, illetve a színészek és a teniszlegenda Billie Jean King dedikált menükártyái és autogramjai is szerepelnek.

A gyűjtemény (melyen várhatóan 511 és 767 dollár közötti áron adnak majd túl) bizalmas információkat is tartalmaz arról, hogyan kellett gondoskodni a néhai királynő kényelméről:

II. Erzsébet e szerint szerette, ha kéznél, illetve az öltözőjében is volt egy tál mentacukorka, és gyakran elfogyasztott egy martinit, mielőtt a vendégei megérkeztek. Mint írják, a királynő a saját párnáival utazott a fedélzeten, és elő volt készítve számára egy ágy. A legénység tagjait továbbá figyelmeztették, hogy amennyiben a néhai uralkodó elalszik a leszállás előtt, ne zavarják.

A Hansons közleménye szerint a gyűjteményt Evans unokahúga, Jo Smallwood örökölte meg. Mint írják, Smalllwood – aki akkor fedezte fel az emléktárgyakat, amikor elhunyt nagynénje dél-afrikai otthonában járt, hogy a temetésről gondoskodjon – a gyűjteménnyel kapcsolatban úgy fogalmazott, tisztában volt vele, hogy a rokona őrzött néhány dolgot a British Airwaysnél töltött idejéből, de azt nem sejtette, hogy ilyen léptékűt.

Úgy gondolom, hogy ez a gyűjtemény a történelem egy kis darabkája, amit valakinek meg kéne osztania, valakinek pedig élveznie kellene

– mondta az aukciósház portáljának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik