Élő Nagyvilág

Oroszország újabb határmenti régiókat evakuált

Anatolii STEPANOV / AFP
Anatolii STEPANOV / AFP

Bezuhant a rubel az ukrán betörésre

Tovább gyengült az orosz rubel a dollárral szemben hétfőn, amikor Oroszország részben evakuálta az Ukrajnával szomszédos újabb régió egyes körzeteit hat nappal azután, hogy Kijev a háború 2022-es kezdete óta a legnagyobb behatolást indította orosz területen.

Röviddel 9 óra után 2 százalékos gyengüléssel, 90,36 rubelen jegyezték a dollárt. Az ukrán támadás kezdete óta a rubel összesen 6 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Az euróhoz viszonyítva 2,0 százalékkal, 98,67-re gyengült a rubel jegyzése hétfőn délelőtt.  Az ukrán offenzíva a múlt héten kedd reggel kezdődött, amikor a kijevi hadsereg egységei átlépték a határt, és behatoltak a Kurszki területre.

(MTI)

Újabb régiót ürítettek ki

Hétfőn Oroszország második határmenti régiójából evakuálták a civil lakosságot. Kijev néhány napja hatolt be az orosz területre, és azóta sem sikerült visszatolni az ukrán katonákat Kurszkból a határok mögé. 2022 óta ez a legkomolyabb betörés Oroszország területére. Az oroszokat meglepetésként érhette a betörés, de mostanra a szomszédos Belgorod régiót is kiürítették. Az oroszok szigorították Kurszk, Brijanszk és Belgorod területén a biztonsági ellenőrzéseket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik