Belföld

Kaszákkal rontott egymásra két család

Két taktaharkányi család tizenöt tagját vette őrizetbe a rendőrség; csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indítottak eljárást ellenük.

A két család évek óta haragban van egymással, időnként – mint ebben az esetben is – kapával, kaszával, kövekkel támadnak egymásra – tájékoztatott Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A mostani összetűzés egy szóváltásból indult. Rövid idő elteltével botok, kapák, kaszák, különféle szúró- és ütőalkalmatosságok kerültek elő, majd egymás családját obszcén szavakkal illetve csaptak össze a felek. A verekedésben többen súlyosabban megsérültek, egyesek Molotov-koktéltól égési sérüléseket szenvedtek, mások végtagjait összetört üvegcserepek vagdosták össze. A lakásokban is kisebb-nagyobb károk keletkeztek.

A rendőrök rövid időn belül rendet tettek a településen, és a két családból tizenöt embert állítottak elő, majd valamennyiüket őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik