Sport

„Álmok születnek, álmok törnek össze” – bronzéremmel rángatná ki magát a gödörből a férfi vízilabda-válogatott

Kovács Tamás / MTI
Manhercz Krisztián és Vogel Soma szomorkodik a horvátok elleni elődöntős vereség után
Kovács Tamás / MTI
Manhercz Krisztián és Vogel Soma szomorkodik a horvátok elleni elődöntős vereség után
A magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai egyetértettek abban, hogy a rengeteg hiba megbosszulta magát a horvátokkal szemben elveszített olimpiai elődöntőben, míg Varga Zsolt szövetség kapitány szerint nem tisztultak ki megfelelően a fejek az olaszok elleni drámai negyeddöntőt követően.

„Jó lendülettel kezdtük a mérkőzést, utána viszont mintha lefékeztünk volna. Nagyjából azt, amit elterveztünk, azt meg tudtuk csinálni, de sok helyzetet kihagytunk” – értékelte a mérkőzést a szakvezető, aki megjegyezte, hogy az olaszok elleni negyeddöntő mentálisan nagyon sokat kivett a játékosokból, még utózöngéje is volt a dolognak, talán nem tisztultak ki a fejek eléggé.

„A meccs ritmusa visszaesett, ettől függetlenül jól tudtunk váltani és még a végén is benne volt a meccsben, hogy esetleg sikerül egyenlíteni, a horvátok már nem is nagyon tudtak mihez kezdeni a labdával. Nagyon sajnálom a srácokat, mert nagyon sokat dolgoztak magukért vízben és szárazföldön egyaránt” – mondta a játékosként olimpiai bajnok Varga Zsolt, aki az amerikaiak elleni bronzmeccsel kapcsolatban kiemelte, nagyon motiválja a harmadik hely megszerzése.

Minden olimpiai érem egy különleges dolog az ember szívében, meg kell becsülnünk azt is, mert hatalmas teljesítmény, engem maximálisan motivál a dolog.

Manhercz Krisztián arról beszélt, hogy a kimaradt lehetőségek bizonyultak döntőnek.

„Rengeteg esélyünk volt arra, hogy legalább egy döntetlent kihozzunk ebből a meccsből. Ez az olimpiának az a szakasza, amikor az dönt, ki hibázik többet, mi pedig ma nagyon sokat hibáztunk” – mondta. Hozzátette a bronzmérkőzésen várhatóan nagy tűzzel indulnak majd harcba az amerikaiak ellen.

Azért jobb a legjobb négy között játszani, mert itt egy vereség után még mindig éremért játszhat az ember. Egy olimpiai érem hatalmas dolog, lesz bennünk szerintem egy kis dac is, mert szerintem most mindannyian nagyon haragszunk magunkra.

Vámos Márton nehezen találta a szavakat: „Álmok születnek, álmok törnek össze ilyenkor. Sokkal többet hibáztunk, az ellenfél legjobbja, akiről megbeszéltük, hogy ne lőjön, öt gólt szerzett, ez nem fér bele egy horvát csapat ellen.”

Hárai Balázs úgy fogalmazott az M4 Sport kamerája előtt, hogy ez kevés volt.

„Meccs közben úgy tűnt, meg tudjuk csinálni, a végén volt lehetőségünk, de egy hajszálnyi hiányzott. Talán ha nem vezettek volna végig két góllal, fel tudtunk volna állni, de így nagy energiát kellett mozgósítanunk, hogy meccsben tudjunk maradni.”

Nem nagyon éreztem még magam ilyen mélyen

– mondta Vogel Soma, aki reméli, innen felfelé vezet az út.

„Éremmel szeretnénk hazamenni” – tette hozzá.

A magyar csapat akárcsak három évvel ezelőtt Tokióban, ezúttal is a bronzéremért szállhat harcba az olimpia zárónapján, ellenfele az Egyesült Államok válogatottja lesz, a találkozót vasárnap 10.35-kor rendezik.

Kapcsolódó
Nincs olimpiai döntő, bronzmeccsre készülhet a pólóválogatott
Nem jött össze 16 év után olimpiai finálé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik