Élet-Stílus

A háromszoros olimpiai bajnok tornásznak az az álma, hogy csatlakozhasson egy cirkuszhoz

Olimpia aranyérem? Ugyan. Cirkusz és dinoszauruszok!

Egy brit tornász, Bryony Page 2024-es párizsi olimpián a tornaversenyek során nyert aranyérmet, azonban ezzel még mindig nem teljesült a gyerekkori álma, hogy egy cirkusz társulatához csatlakozhasson – írja a Sun.

A 33 éves sportoló egy látványos, 56,48-as pontszámot érő ugrással állhatott a dobogó első fokára a női trambulin számában, miután 2016-ban Rióban ezüstérmet, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott, 2021-ben megtartott tokiói olimpián pedig bronzérmet szerzett. A tornász a győzelem után azt nyilatkozta, bár ezzel befejezettnek tűnik olimpiai pályafutása, ha képes lesz rá, a 2028-as játékokon is szeretne elindulni, valamint megvalósítaná egy régóta dédelgetett álmát, méghozzá azt, hogy felléphessen egy cirkuszban.

Bryony Page paleontológusként végzett az egyetemen, és diplomamunkáját a dinoszauruszok által keltett hangokból írta, de úgy érzi, már nem lesz fiatalabb, és ha valóban szeretne egy cirkuszhoz csatlakozni, azt addig kell megtennie, míg erősnek és egészségesnek érzi magát.

Szeretem az ötletet, hogy fellépjek, jelmezeket viseljek, sminkeljem magam, és hogy egy csoport tagja legyek

– mesélte a háromszoros olimpiai bajnok Page.

És a győztes ugrás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik