Élet-Stílus

Keresztes Ildikó a koráról: Mindig tíz évvel fiatalabbnak gondolnak

TV2
TV2
Az énekesnő csütörtökön lesz 60 éves.

Közelgő születésnapjának apropóján nemrég a hot! magazin készített interjút Keresztes Ildikóval, aki a beszélgetés során azt is elmondta, hogy sosem voltak parái az életkorával kapcsolatban – kimondva viszont megrémiszti a most következő hatvanas szám.

De csak addig, amíg kimondom! Azon kívül, hogy hatvan vagyok, nem érzem az idő múlását, illetve mások szerint kívülről sem látszom annyinak, mert mindig tíz évvel fiatalabbnak gondolnak

idézte a Bors az énekesnőt, aki úgy véli, ez a génjeinek, illetve annak is köszönhető, hogy nem élt önpusztító életet, ellenben mindig sokat sportolt.

Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint valaha. Ebben közrejátszik a nyolc hónap pihenés, amit a műtétem után be kellett tartanom. Még februárig húzhattam volna a semmittevést, de úgy voltam vele, hogy illene visszamenni dolgozni. Nyilván a betegségem lekényszerített néhány hónapra, de akkor úgy éreztem, ennek így kell történnie, és nincsenek véletlenek. Úgy pszichésen, mint fizikailag rengeteget fejlődtem. Sokkal tisztábban látom, hogy ezentúl mit szeretnék az életben. Amit kisugárzol magadból a világ felé, az vetül vissza rád.

Keresztes a téma kapcsán hozzátette: sokáig nem foglalkozott az elmúlással, ám mióta több barátját és kollégáját is elveszítette, átértékelődtek benne a halállal kapcsolatos gondolatok.

Sajnos későn érő típus vagyok, mindennel el vagyok csúszva tíz évet, ami nem olyan jó az életben, mert az embernek limitált az ittléte a Földön. A lehetőségeimhez képest próbálom maximálisan kihasználni az életem minden percét. Egészen negyvenéves koromig nem is foglalkoztatott az elmúlás, de előbb-utóbb szembesültem vele, és rájöttem, hogy ez nem egy elkerülhető dolog.

Mint mondta, bár már kevesebbet bír, mint húszévesen, az évek által bölcsebb lett.

Nem vagyok álszent, sok mindent másképpen tennék, ha újra fiatal lehetnék. Sokáig kishitű voltam magammal szemben, ami rengeteg mindenben korlátozott. Idő volt, amíg ezt elengedtem.

Kapcsolódó
Keresztes Ildikó az agydaganat-diagnózisáról: Akkor én úgy magamban el is temettem magam
Betegsége hatására több ponton is változtatott a világszemléletén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik