Tudomány

Mutatjuk, milyen idő várható a Sziget Fesztivál alatt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Augusztus 7-én kezdetét veszi az idei Sziget Fesztivál, mely augusztus 13-a hajnaláig tart. A legelhivatottabb fesztiválozók viszont már kedden felállíthatják sátraikat, így érdemes korán megnézni, milyen idő lesz a fesztivál alatt, írja az Időkép.

Kedden este, éjjel nyugodt, csapadékmentes időben lesz részük a kempingezőknek, viszont szerda hajnalra 15-17 fok köré hűl a levegő. Szerdán a napsütést időnként felhők zavarják meg, számottevő csapadék viszont nem várható, valamint este, éjjel sem kell készülni esőre, záporra. Általában mérsékelt marad a légmozgás. Napközben 30-32 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, majd csütörtök reggel 16-18 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön délelőtt és délután is sok felhő lesz Budapest felett, és időnként záporok, zivatarok is kialakulhat.

Egy-egy futó zápor még az esti órákban is előfordulhat, éjszaka viszont már csökken a felhőzet, és ekkor már csapadék sem valószínű. Napközben élénk lökések is kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet, a legmagasabb hőmérséklet pedig 28-30 fok körül alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet. Péntek hajnalra 16-18 fok köré csökken a hőmérséklet.

Pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn nem kell izgulni: sok napsütésre, illetve többnyire derült éjszakákra számíthatnak a fesztiválozók. Az időnként megjelenő felhőkből jelentős csapadék ezeken a napokon sem fog jönni, inkább a száraz idő lesz a jellemző. Pénteken napközben élénk, szombaton erős lesz az északnyugati szél, viszont vasárnap és hétfőn általában mérsékelt marad a légmozgás. Pénteken 31-33, szombaton és vasárnap 32-34, hétfőn pedig 34-35 fok körül alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Szombat és vasárnap hajnalban 16-18, hétfő és kedd kora reggel pedig 18-20 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők a leghűvösebb órákban.

Fontos kiemelni, hogy a napos időben 10 és 16 óra között erős, illetve nagyon erős lesz az UV-sugárzás a fesztivál ideje alatt, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni a bőr megfelelő védelméről.

Kapcsolódó
A Szigeten közel 2000 forint lesz a legolcsóbb dobozos sör, 3000 egy vodkaszóda
A fesztiválon 800 forint lesz a repohár, amit vissza lehet majd váltani pénzre, csak nem a pultoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik